Microsoft Cortana Ajunge si pe iPad

Microsoft Cortana iPad

Cortana, asistentul personal dezvoltat de catre compania Microsoft, a ajuns acum si pe iPad, aplicatia disponibila in AppStore fiind actualizata pentru a fi compatibila cu tabletele. Interfata aplicatiei Cortana oferite de catre compania Microsoft nu a fost schimbata foarte mult in comparatie cu cea existenta pana astazi, dar ea acum este optimizata pentru iPad.

Aplicatia care permite folosirea Cortana si pe iPad este cu 20% mai rapida decat versiunea anterioara, astfel ca utilizatorii vor avea parte de o experienta mai buna de utilizare. Avand in vedere ca aplicatia Cortana este una terta, functionalitatea asistentului personal este foarte limitata, ea putand raspunde la intrebari, putand crea intrari in calendar si cam atat.

Desigur ca asistentul personal Cortana nu poate fi folosit decat cand aplicatia este deschisa in ecranul principal al iPad, deci activarea in alte conditii nu e posibila. Compania Apple limiteaza toti asistentii personali pentru iOS asa cum face cu oricare alte aplicatii terte, asa ca utilitatea lor in comparatie cu Siri este foarte mult redusa de aceasta strategie.

“Introducing a brand-new Cortana for iPad design. Enjoy an exclusive layout and interface for your iPad. Cortana now launches 20% faster! Enjoy a lightning-fast experience.”

Aplicatia Cortana pentru iPhone si iPad poate fi descarcata de aici din AppStore, dar nu si din Romania.