Apple Vorbeste despre Publicarea Codului iBoot al iPhone

Apple a vorbit pentru prima oara despre publicarea codului sursa al iBoot din iPhone si a implicatiilor privind securitatea pentru clientii din lumea intreaga.

apple cod iboot iphone

Aseara v-am spus ca solutiile permanente de jailbreak ar putea deveni o realitate dupa ce codul sursa al iOS 9 si al iBoot a fost facut public, el putand duce la dezvoltarea de solutii bazate pe un bootrom exploit. Dezvaluirea este una uriasa si ceva similar nu am mai vazut de pe vremea iPhone 4, daca imi aduc bine aminte, toata lumea fiind complet luata prin surprindere de faptul ca Apple a publicat versiuni necriptate ale iOS 9 si ARM64.

Presa din intreaga lume a discutat astazi despre importanta acestui cod sursa al iOS 9 si iBoot, iar compania Apple a fost nevoita sa vorbeasca despre riscurile de securitate pentru iPhone si iPad. Intreaga presa prezinta aceasta dezvaluire ca o problema grava de securitate pentru iPhone si iPad, spunand ca aceasta este cea mai mare dezvaluire din istoria iPhone si iPad, dar Apple sustine ca realitatea este cu mult diferita fata de ceea ce cred jurnalistii.

Apple vorbeste despre publicarea codului iBoot al iPhone

Apple pare sa confirme faptul ca a dezvaluit intr-adevar codul sursa al iOS si iBoot, insa sustine ca iPhone si iPad sunt gandite pentru a fi sigure, asta in conditiile in care a cerut retragerea de pe unele website-uri a unor bucati ale codului sursa. Apple spune ca acest cod sursa este pentru un iOS vechi de 3 ani de zile, insa asta conteaza mai putin, deoarece ea spune ca produsele sale au “multiple straturi de securitate” care trebuie inlaturate pentru ca problemele sa apara.

“Old source code from three years ago appears to have been leaked, but by design the security of our products doesn’t depend on the secrecy of our source code. There are many layers of hardware and software protections built into our products, and we always encourage customers to update to the newest software releases to benefit from the latest protections.”

Apple prezinta situatia ca fiind una banala, care nu va afecta utilizatorul de rand, insa cercetatorii in securitate informatica sustin ca in baza acestor dezvaluiri s-ar putea descoperi exploit-uri in bootrom care sa permita jailbreak permanent. Desigur ca Apple nu putea recunoaste vreodata ca asemenea probleme de securitate exista in sistemul sau de operare si produsele mobile, dar poate ca realitatea ne va arata ce este adevarat, si ce nu.