Bateriile vor Afecta Vanzarile iPhone in 2018

Vanzarile iPhone ar putea fi afectate in urmatoarele luni din cauza reducerii timpilor de asteptare pentru inlocuirea bateriilor uzate ale telefoanelor Apple.

20

baterii afecteaza iphone 2018

Programul de inlocuire al bateriilor iPhone la pretul de doar 30 de dolari, sau 200 de LEI in Romania, va afecta vanzarile telefoanelor mobile ale companiei Apple in cursul anului 2018. Conform analistilor americani, pe masura ce bateriile sunt disponibile in cantitati suficiente in Apple Store-uri pentru inlocuire, vanzarile telefoanelor Apple vor scadea in urmatoarele luni.

Acum clientii care vor sa inlocuiasca bateria uzata a unui iPhone vechi, pentru a dezactiva limitarea performantelor fara consecinte anuntate de Apple, trebuie astepte pana la 2 luni pentru procedura, in unele cazuri. Analistii cred ca in anumite situatii unii clienti ajung sa-si cumpere un iPhone nou in loc sa mai astepte, dar rezolvarea problemei cu stocurile bateriilor va schimba asta.

Apple a reusit sa reduca la jumatate timpii de asteptare pentru inlocuirea bateriilor telefoanelor iPhone, iar lucrurile vor continua pe acest trend in urmatoarele saptamani. Aceasta va fi marea problema pentru compania Apple, deoarece lumea nu va mai dori sa-si cumpere un iPhone nou daca modelul vechi isi “revine in simtiri” cu o baterie noua cumparata la un pret suficient de mic.

“While this is great news for customers wanting to swap out their iPhone battery, the report says there could be some downsides for Apple. First, increasing replacement availability could mean fewer iPhone sales. Secondly, the average selling price for iPhones could drop.”

Analistii cred si ca pretul mediu de vanzare al iPhone urmeaza sa scada in urmatoarele luni pe masura ce Apple ar urma sa vanda mai putine modele noi, in special iPhone X. Desigur ca acestea sunt doar previziuni si nimeni nu stie 100% sigur ce se va intampla in urmatoarele luni, dar daca situatia va fi intr-adevar aceasta, atunci Apple va avea extrem de multe de pierdut.