Bateriile vor Afecta Vanzarile iPhone in 2018

Vanzarile iPhone ar putea fi afectate in urmatoarele luni din cauza reducerii timpilor de asteptare pentru inlocuirea bateriilor uzate ale telefoanelor Apple.

baterii afecteaza iphone 2018

Programul de inlocuire al bateriilor iPhone la pretul de doar 30 de dolari, sau 200 de LEI in Romania, va afecta vanzarile telefoanelor mobile ale companiei Apple in cursul anului 2018. Conform analistilor americani, pe masura ce bateriile sunt disponibile in cantitati suficiente in Apple Store-uri pentru inlocuire, vanzarile telefoanelor Apple vor scadea in urmatoarele luni.

Acum clientii care vor sa inlocuiasca bateria uzata a unui iPhone vechi, pentru a dezactiva limitarea performantelor fara consecinte anuntate de Apple, trebuie astepte pana la 2 luni pentru procedura, in unele cazuri. Analistii cred ca in anumite situatii unii clienti ajung sa-si cumpere un iPhone nou in loc sa mai astepte, dar rezolvarea problemei cu stocurile bateriilor va schimba asta.

Apple a reusit sa reduca la jumatate timpii de asteptare pentru inlocuirea bateriilor telefoanelor iPhone, iar lucrurile vor continua pe acest trend in urmatoarele saptamani. Aceasta va fi marea problema pentru compania Apple, deoarece lumea nu va mai dori sa-si cumpere un iPhone nou daca modelul vechi isi “revine in simtiri” cu o baterie noua cumparata la un pret suficient de mic.

“While this is great news for customers wanting to swap out their iPhone battery, the report says there could be some downsides for Apple. First, increasing replacement availability could mean fewer iPhone sales. Secondly, the average selling price for iPhones could drop.”

Analistii cred si ca pretul mediu de vanzare al iPhone urmeaza sa scada in urmatoarele luni pe masura ce Apple ar urma sa vanda mai putine modele noi, in special iPhone X. Desigur ca acestea sunt doar previziuni si nimeni nu stie 100% sigur ce se va intampla in urmatoarele luni, dar daca situatia va fi intr-adevar aceasta, atunci Apple va avea extrem de multe de pierdut.

20 COMENTARII

  1. Pana la urma minciuna asta ii face sa piardă și pe termen lung,sunt convins ca nu se așteptau la asa ceva,dar așa le trebuie.

  2. Service-urile de la noi din România au acel adeziv pentru rezistența din nou la apă? Dacă cumva vreau să-mi schimb bateria? A încercat cineva?

  3. ALyyy, nu cred că e 200 lei. M-am uitat pe un GSM service, și au la 60 lei un acumulator pentru iPhone 7 și 35 de lei manopera. Nu știu dacă îți pune și acel adeziv pentru rezistența la apă

  4. Și nu zic, poate nu are aceeași calitate ca și la un service unde îți cere 200 lei. Habar nu am. O să mă interesez și eu, că îmi merge oribil iPhone-ul meu 7 când nu e la încărcat.

  5. Nu cred ca dai 60lei pe o baterie originala … e in jur de 300 lei una originala , plus manopera 50 lei … te-a
    Dus la 350 lei pe un iPhone 6 …..

  6. Fii sigur ca întotdeauna voi spune ce am pe suflet împotriva lui Apple. In legătura cu actualul scandal cu limitarea,am fost personal afectat de ea,6s plus-ul meu mișcându-se ca melcul după ce battery wear level a depășit 20% in nici un an. Noroc ca am schimbat bateria pe garanție cu câteva zile înainte ca aceasta sa expire. Acum merge șnur,instalând și iOS 11 pe curat cu aceasta ocazie. Sunt la a 3-a baterie in 2 ani de zile,tare curios sunt de bateriile alea zvonite de Samsung care inmagazineaza 95% din capacitatea inițială după 2 ani de zile sau aprox 500 cicluri de încărcare. Mi-as dori extrem de mult sa văd ca mișcă Apple ceva și in privința asta in loc se dezvolte noi animoji care pe 95% dintre utilizatori ii lasă rece. Sa vedem cu noile baterii de la Lg(după cum se zvonește) dacă se îmbunătățește ceva sau nu.

  7. Nu se duc de la atâta,stai relax. In schimb in 2018 la toamna vor avea o cotitura uriașă in fata dacă nu scot ceva wow și iarăși reîncălzesc ciorba 6-6S-7-8.
    E necesar și oferirea funcției de a elimina acel swipe up după deblocarea face id,măcar opțional,asta pe lângă viteza mai mare de deblocare. Din punctul meu de vedere touch id e peste face id la rapiditate și comoditate,repet e părerea mea personală. Sa vedem face id versiunea 2.

  8. La mine 6S plus mergea ca melcul chiar și când era la încărcat,deci îți limitează chiar dacă e la încărcat și bateria e varza. Deci odată ce ești limitat nu contează dacă e la încărcat sau nu.

  9. Amfetamin, și cam cât ține înlocuirea bateriei? Am nevoie de telefon, pentru că nu am altul de schimb să îl pot lăsa la ei