Jailbreak Permanent pentru iPhone ar putea fi iar Posibil

O solutie de jailbreak permanent pentru iPhone si iPad ar putea fi lansata multumita unor noi descoperiri in codul sursa al sistemului de operare iOS.

jailbreak permanent iphone ipad

Jailbreak permanent ar putea fi iar posibil pentru iPhone si iPad multumita codului sursa pentru bootrom si secureROM-ul iDevice-urilor companiei Apple. Cei din Cupertino au oferit dezvoltatorilor ipsw-uri necriptate pentru iOS si acces la codul sursa al ARM64 folosit in iOS, iPhone si iPad, iar acestea pot sta la baza unor viitoare solutii de jailbreak permanent.

Deocamdata accesul a fost oferit doar la codul sursa al fisierelor pentru iOS 9, un sistem de operare foarte vechi al companiei Apple, dar de la el se poate porni spre ceva mai bine. Cercetatorii in securitate informatica ar putea incerca sa descopere exploit-uri care ar putea fi active inclusiv in iOS 11 pentru iPhone si iPad, insa totul are nevoie de timp si dedicare.

Unii dintre voi probabil isi maia duc aminte de acele bootrom exploit-uri care permiteau lansarea de solutii de jailbreak permanent pentru iPhone si iPad in trecut. Acele bootrom exploit-uri permiteau efectuarea de jailbreak pe iPhone si iPad-urile afectate indiferent ce versiune a iOS lansa Apple, chiar daca ele erau atunci tethered, adica la repornire trebuia folosit un calculator pentru a le reface.

Cred ca foarte multa lume s-ar bucura sa aiba asemenea solutii de jailbreak disponibile din nou pentru iPhone si iPad, chiar si limitate, iar poate ca acest lucru va fi posibil. Tind sa cred ca daca suficient de multe persoane s-ar implica, noi solutii importante de jailbreak ar fi lansate, dar cel mai probabil banii impiedica lansarea lor in mod public.

https://twitter.com/Apple_External/status/960993190584123393