Topul Ecranelor de Smartphone si Tarile in care sunt Cautate

Un nou studiu ne arata preferintele consumatorilor din diverse tari cu privire la diagonalele ecranele smartphone-urilor folosite in viata de zi cu zi.

top ecran smartphone tari

Pentru ca lumea nu are suficiente studii privind smartphone-urile cei de la Device Atlas s-au gandit sa mai faca unul in care sa ne arate care sunt diagonalele ecranelor cele mai preferate in diverse tari. Incepem cu smartphone-urile ale caror ecrane au o diagonala de 5.7 inch, studiul relevand faptul ca Malaezia e tara unde sunt cele mai cautate de catre clienti.

top tari ecrane 5.7 inch

Destul de departe in urma sa regasim Egip, Rusia, iar la o noua distanta, ceva mai mica, regasim SUA, Nigeria, si Australia, Suedia, si Canada urmandu-le, iar Marea Britanie si Italia incheie topul. Trecand la smartphone-urile care au o diagonala de 5.5 inch, regasim India in top, cu Malaezia la o distanta foarte mica in urma, acelasi lucru fiind valabil pentru Nigeria.

top tari ecrane 5.5 inch

Egipt si SUA sunt foarte aproape in urma lor, in timp ce Australia, Japonia si Suedia nu sunt foarte departe, in timp ce Argentina si Spania incheie acest top foarte interesant realizat. Incheiem cu smartphone-urile care au ecrane de 4 inch, ele fiind foarte populare in Africa de Sud, Canada, sau Marea Britanie, SUA, Suedia si Germania avand tot mai putini clienti interesati de ele.

top tari ecrane 4 inch

Studiul releva fara dubiu faptul ca smartphone-urile cu ecrane mari i-au cucerit fara niciun drept de apel pe consumatori si ca interesul producatorilor pentru ele este pe deplin justificat. Inainte sa inchei, va spun ca rezolutia cea mai utilizata la nivel global pentru smartphone-uri este cea de 1280 x 720 pixeli, cea de 1920 x 1080 pixeli nefiind foarte departe in urma sa.