Tara Europeana care a INTERZIS Folosirea Smartphone-ului in Masina!

Prima tara europeana care a interzis folosirea smartphone-ului in masina, chiar si cand aceasta stationeaza, arata cat de idioti sunt unii legiuitori.

franta interzis smartphone masina

Franta este prima tara din lume care a interzis folosirea smartphone-ului in masina si a schimbat complet definitia de a conduce un automobil pentru a realiza acest lucru. Mai exact, acum in franta se considera ca o masina este condusa CHIAR DACA ea este stationata pe marginea drumului si are motorul oprit, ceea ce este pur si simplu o cretinitate.

Franta a luat aceasta masura din cauza numarului foarte mare de accidente rutiere provocate de folosirea unui smartphone la volan, dar totul este o idiotenie. Practic, acum se consiera ca o masina este in circulatie chiar daca este stationara la marginea drumului cu motorul oprit, ea fiind considerata oprita doar atunci cand este parcata intr-un loc special amenajat, iar soferul a iesit din ea.

Singurele situatii in care se permite folosirea smartphone-ului in masina sunt cele in care soferul a fost implicat intr-un accident, sau masina are o defectiune tehnica. Practic, acum soferii nu pot folosi nici macar aplicatii de navigatie in masina pe smartphone, si sunt curios cum vor functiona servicii precum UBER dupa introducerea acestei noi legi in tara.

“Using your phone while driving is punishable for motorists whether the car is moving or not. Even when stationary, using your phone while driving can be expensive for motorists. A parked driver can be verbalized and sanctioned if he gets the phone by hand, regardless of his state of circulation. The Court of Cassation judges indeed that one should not confuse the circulation and the movement.”

Amenda pentru nerespectarea acestei noi legi este de 135 de euro, detul de mare chiar si pentru salariile francezilor, insa ea va genera cu siguranta proteste din partea multora. Imi este imposibil sa imi dau seama cum o persoana rationala a putut schimba definitia actiunii de a conduce o masina si cum a putut sa interzica folosirea unui smartphone cand masina e stationara, intreaga situatie fiind desprinsa parca dintr-un film cu prosti.