Vivo X20 Plus: Cum Functioneaza Primul Smartphone cu Cititor de Amprenta in Ecran

Vivo X20 Plus este primul smartphone cu cititor de amprenta integrat in ecran, iar un prim review ne arata cat de bine functioneaza tehnologia oferita.

Vivo X20 Plus amprenta ecran

Vivo X20 Plus este primul smartphone care are un cititor de amprenta integrat in ecran, compania chinezeasca Vivo reusind sa ofere aceasta tehnologie multumita unui parteneriat pe care il are cu Synaptics. Am asteptat un cititor de amprente integrat in ecranele iPhone X si Samsung Galaxy S8, sau chiar Samsung Galaxy S9, insa iata ca Vivo X20 Plus a reusit sa il aduca, realizare fiind impresionanta, desi telefonul in sine e o clona a catorva modele de smartphone-uri premium.

Vivo X20 Plus are cititorul de amprenta integrat in baza ecranului e ciudat sa-l poti vedea prin ecran inainte de a porni efectiv telefonul, dar dupa pornirea ecranului, acesta devine invizibil, cel putin din ceea ce vedem. Inregistrarea unei amprente pentru Vivo X20 Plus se face mult, mult mai greu decat in cazul unui smartphone cu cititor de amprente sub ecran, sau in carcasa, dar asta era de asteptat, avand in vedere cat de mare este schimbarea.

Vivo X20 Plus: asa functioneaza primul smartphone cu cititor de amprenta in ecran

Vivo X20 Plus se deblocheaza, totusi, surprinzator de repede in comparatie cu primele demonstratii pe care le vedeam pentru tehnologia similara dezvoltata de catre compania Qualcomm pentru smartphone-uri. Practic, dupa plasarea degetului pe ecranul Vivo X20 Plus, deblocarea se face suficient de rapid incat sa nu simti lipsa unui cititor de amprente normal, ba chiar mai rapid decat cu Face ID, care mai necesita si o glisare facuta pe ecran.

Vivo X20 Plus ma impresioneaza in mod placut cu aceasta integrare a cititorului de amprente, in ciuda faptului ca a copiat intregul iOS si unele elemente ale iPhone, dar chinezilor nu le prea pasa de unde se fura. Vivo X20 Plus ne arata un viitor interesant pentru smartphone-uri, deoarece acesta este doar inceputul aparitiei telefoanelor mobile care vor permite scanarea amprentei direct prin ecran, si nu prin carcasa, cel mai tampit mod posibil de a face asta.

76 COMENTARII

  1. Cu furăciuni și ciordeală de orice la nivel de stat, salarii de maxim 100€ , ajungi putere mondiala și-ti permiți sa faci orice când nu-ti pasa de nimeni pe lumea asta…chinezii scrie pe noi in curând

  2. au furat IOS? si tu aberezi. cand o sa puna apple touch id in display o sa zici ca a furat de la vivo? ce prostii debitezi….

  3. Super tare ! Așa se face treaba ! La Apple ii multă vâlva, publicitate, fani, comentarii și nu in ultimul rând fala proștilor !!! Bravo lor ! Presupun ca este și la jumătate de preț fata de un iPhone 8 nu de x, ca ăla oricum este nesimțit !!

  4. O sa bage si Apple asa ceva in cativa ani si o sa se scuze ca a fost imatur sa o bage primii…si au asteptat sa vada cum funcționează pe alte device-URI si apoi ei o sa vina cu sloganul ca “au maturizat-o”…si noi am facut-o perfecta … cum folosesc ei cuvinte pompoase tot timpul

  5. E normal sa se vada senzorul de amprentă atunci când este oprit ecranul .Daca nu s-ar vedea,n-ai sti unde sa pui degetul.

  6. da, srb – persoanele fara degete nu au ce face cu el , oricum nu au ce face cu un smartphone . si mai sunt cei fara creier , ca tine

  7. unde am scris ca persoane cu handicap la maini??
    tu gandesti inainte sa postezi, sau esti un taran si putin incult fara logica?
    deci cei fara creier cum le zici tu, reprezinta familia ta si anturajul tau prin ce scrii tu aici

  8. Încă odată faceID s-a făcut de cacao. 2 prieteni care nici măcar nu seama unul cu celălalt pot debloca același iPhone X. Căutați Știrea.

  9. Bai “kostel”, acest comentariu îl scriu de pe un iPhone 7. Funcționează greu, cu folie specială, dar ESTE POSIBIL! Păi dacă Vivo a putut dezvolta așa ceva… Apple care are o rezerva monetară imensa de ce nu a făcut asta!? Pentru ca e mai bine să bagi un căcățel vorbitor decât să scoți ceva cu adevărat interesant

  10. invata cat de greu este sa pui fingerprint in display pt 100.000 bucati cat are nevoie VIVO la lansare….si cat de greu e pt 10 mil de bucati !! cat ar fi avut nevoie apple

  11. Apare 5 G .GATA MAI VINE SI ARTFICIAL ASISTENT SI TOT IPHONE 5 EDITIE LIMITATA COSTA CAT 60 DE LAMBO VENENO SAU BUGATTY CHIRON.APPLE E REGELE SI PESTE CEVA ANI INCOLO DACA NU IL SUFLA VREO CIUPERCA NEMASURAT DE MARE….

  12. Bai andrews , tu chiar crezi asa ceva? Esti super naiv. Multe din stiri sunt fake uri , asa ca informeaza te din alta parte , alte surse

  13. Kostel, Apple nu pentru ca nu mai inovează, vrea doar profit cu munca putina. Samsung deja are un patent și sunt șanse să avem în Samsung anul viitor aceasta funcție

  14. Cand o să facă Apple asta o baga paia cu “lucram la asta de 10 si tocmai acum a ajuns la un nivelul în care îl putem folosii cu succes”

  15. Și nu este corect și mai bine așa? Vezi „FaceID-ul” de la Samsung vs. FaceID-ul de la Apple. Samsung s-a grăbit și a scos ceva mediocru. Dețin S8+ și îți spun din propria experiență. Slab, nici nu se compară. Mai bine aștept încă 1 an în plus dar măcar să fie ceva de calitate.

  16. Ăla nu este senzorul vizibil, ci este desenat software, tocmai pentru a sti unde să scanezi. Senzorul este invizibil

  17. Foarte tare inovatia chinejilor! Pt premiera mondiala e prea putin important ca se misca mai greu. Poate finimbunatatita. Oricum Face Id face deblocarea aproape instant. Nu e nevoie de 2 momente: sa privesti si apoi sa dai cu degetul ca sa glisezi. Suficient privesti x-ul si sa glisezi in timp ce iti citeste fata. Va debloca extrem de rapid.

  18. Face ID-ul de la Samsung nu este de la Samsung. Este o functie oferita de Google in Android.
    Niciodata nu a fost promovată ca o functie cu securitate avansată sau cine stie ce. Este doar o deblocare cu fața utilizatorului.

  19. Pai, animația incepe dupa ce atingi ecranul cu degetul.Asa ca ramane valabil.Ca sa stii unde pui degetul pentru a debloca telefonul,trebuie sa fie o reprezentare grafică pe ecran.

  20. Aberezi – Face ID e mai incet – ridici telefonul sau te apleci, si nu prea departe , intorci capul spre telefon sau il pozitionezi la un unghi acceptabil, scanezi , glisezi.
    Ce sa mai spunem ca faceid poate fi pacalit sau e prea slab la recunoastere ca sa fie o solutie foarte buna – e o solutie mediocra doar.

  21. Vorbeste un om ce nu isi permite nici vivo nici iphoneX. Macar noi avem ceva,tu..ai doar noste vorbe de kkt pline de non sense

  22. Cand nu poti fi primul care pune tehnologia in practica si sa o scoti pe piata catre clientul final ….. SERUGURII SUNT ACRII ….. sa fim seriosi toti care avem iphone ne-am dorit ca ip X sa aiba touch ID pe ecranul frontal , acum nu trebuie sa fim infatuati si sa spunem ca nu e frumos si folositor si ca este urat si lipsit de importanta cand apare la concurenta .

  23. Sa nu mai spunem depre minusurile iphone-ului , camera iesita inestetic in afara , ecran cu breton (peste 80% detesta acel ecran dar fiind fani apple au acceptat si asta ) au scos altii incarcare wireless mai tarziu noi si multe altele ….. sa ne vedem de ale nostre si pe urma sa spunem de altii ca sunt praf ……

  24. Ionion aberezi maxim. Daca doresti iti prezint live deblocarea la Iphone X fix cum ti-am spus mai sus. Nu am zis ca iphone X e racheta dar Face Id chiar deblocheaza fix asa: intorci telefonul spre tine, iti vede fata si in acelasi timp glisezi. 1 secunda e suficient pt tot procesul ca sa ai telefonul deblocat. Daca vrei o poti lungi si mai mult. Te strambi la el, ii arati curul, etc…Dar ma rog, e mai usor sa aberezi cu ceea ce iti imaginezi sau auzi la altii. Eu ti-am prezentat experienta mea personala nu altceva.

  25. ba sa stii ca toate companiile mari aplica aceeasi strategie: isi fac business-ul pe spinarea tarilor sarace ( productie in asia ( china si india) ) si serviciile administrative in Romania :). Ei mai sunt doar cativa la headquarter ( directorii).

  26. vreo 499 si o sa scada garantat in 1-2 luni pe la 400, deci 1/2 din Iph8. Asta ar trebui sa fie trendul: ieftinire nu scumpire. Marii producatori sunt 100% ca sunt intelesi sa tina pretul sus sa faca ei zeci de miliarde de dolari.

  27. E foarte tare pentru o companie chinezeasca , dar nu vad un telefon premium precum iPhone cu asa ceva . Prefer face id , e mult mai elegant .

  28. Și eu am tot iPhone, care tot o chinezărie este !! Doar ca este o chinezărie cu un preț mai mare ! Oricum iPhone-ul pe care îl dețin acum o sa fie ultimul pe care am dat mai mulți bani decât ar merita un smartphone ! Părerea mea este ca Apple profita de pe urma celor care se cred mai bogați sau mai deștepți și cer prețuri nesimțite !! Acum chiar sunt câteva modele din care sa alegi ! Supremația Apple este in cădere, eu sunt in Uk ! De fiecare data când era lansarea unui nou iPhone era valva mare, anul trecut când s-a lansat iPhone x a fost doar o zi obișnuita ! La 4 luni de la lansare nu am văzut nici un iPhone x la nici unul din colegii de la serviciu !! Nici măcar pe strada pe la alți oameni ! Degeaba o tot țin cei de la Apple ca au avut vânzări grozave, pentru ca este doar manipulare pentru ai face pe oameni sa cumpere ! Chiar si pe net sunt putine la vânzare pentru ca nu au cerere, și in al doilea rând prețul este prea mare pentru ceea ce oferă ! Breton și face id care pentru mine nu este un plus ci din contra un minus !

  29. Samsung are asa ceva o baga la anu ..apple are asa ceva o baga peste 2 ani sa zica ca au imbunatatito.dar tot asta veche va si..fiecare cu minciuna lui.