Facebook Lanseaza Functia de care te TEMEAI

Facebook a anuntat lansarea functiei de care toata lumea se temea, compania americana neavand vreo intentie de a-i asculta pe cei care nu sunt multumiti de ea.

facebook abonamente iphone ipad

Facebook a anuntat noapea trecuta ca in perioada imediat urmatoare va lansa o functie despre care v-am vorbit initial cu cateva saptamani in urma si care a fost criticata instant de toata lumea, abonamentele. Abonamentele Facebook vor fi necesare pentru a vedea anumite postari ale anumitor publicatii online care vor partaja continutul in cadrul retelei de socializare, Facebook facand asta la cererea trusturilor media de pe intregul glob.

Facebook s-a inteles inclusiv cu Apple inainte de a anunta lansarea acestor abonamente, ele blocand practic accesul la continutul postarilor anumitor trusturi media de pe planeta, lucru pe care nimeni nu l-a dorit. Functia este oferita deja pe Android de ceva vreme, iar in curand ea va fi disponibila inclusiv pe iPhone si iPad, Facebook avand nevoie de aprobarea celor de la Apple inainte de a oferi abonamentele, aici lucrurile fiind complicate de comisionul perceput de Apple pentru orice vanzari facute prin aplicatiile iOS.

Facebook lanseaza abonamentele pentru postari si pe iPhone

Facebook va lansa abonamentele pentru postari pe iPhone si iPad incepand cu 1 martie a acestui an, deci de atunci publicatiile vor putea oferi minim 5 postari gratuite in retea, pentru altele putend cere plata unui abonament. Preturile abonamentelor pentru citirea postarilor Facebook sunt stabilite de catre fiecare publicatie online in parte, cei de la Facebook neavand vreun comision impus pentru ele, dar din cauza comisionului Apple pentru iOS, s-ar putea sa vedem preturi mai mari pentru iDevice-uri.

“Facebook has resolved a dispute with Apple that prevented the social network from launching a subscription tool for publishers on iOS devices. All publishers were asking for the paywall’s so-called meter — or the number of free articles that can be viewed before being sent to the actual publisher — to be lowered to five.”

Facebook nu face aceasta schimbare de buna voie, ea fiind contransa de catre publicatiile online sa ofere o noua metoda de monetizare pentru articole, desi multa lume nu va dori sa ofere vreun ban pentru asta. Imi imaginez ca in unele tari se vor plati abonamente pentru a fi citite postarile publicatiilor de pe Facebook, insa in tari precum Romania vad un numar extraordinar de mic de persoane dispuse sa faca asta, pentru ca noi nu platim pentru nimic online.

9 COMENTARII

  1. Foarte bine, doar așa pot o gramda de oameni sa renunțe la Facebook și sa aiba mai mult timp pentru a-și traii viața ! :))

  2. @Lucian: tocmai tu care spui chestia asta ar trebui sa renunti la facebook si sa-ti faci mai mult timp pentru a-ti trai viata conjugand verbul “a trai”, care, in cazul tau se scrie cu un singur “i”. ?

  3. @DanB da dom-le așa este, a trai cu un singur “i” , dacă nu îmi spuneai se crepa pământu-n doua ! Noroc cu cei ca dumneavoastră care au timp sa ne corecteze pe noi cei care greșim !! După noile reguli de la Facebook dacă nu va plătiți abonamente o sa aveți și mai mult timp pentru corectări ! Eu zic sa va apucați sa dați și note 🙂