iOS 11: Mesajul care Blocheaza ORICE iPhone

iOS 11 este afectat de o noua problema din cauza careia telefoanele iPhone se blocheaza, compania Apple fiind constienta de existenta ei in momentul de fata.

ios 11 mesaj blocheaza iphone

iOS 11 nu scapa de probleme stupide, astfel ca acum vorbim despre un nou cod care poate bloca orice iPhone al companiei Apple in momentul in care este trimis prin SMS catre telefonul victimei. Problema aceasta nou este chiar noua, pentru ca in trecut au mai fost descoperite coduri similare care puteau bloca orice iPhone daca erau trimise prin SMS, insa Apple le-a tot blocat, mai putin pe acesta care afecteaza inclusiv iOS 11.2.5.

Pentru a bloca un iPhone, o persoana trebuie doar sa trimita un mesaj care sa contina un caracter indian special pe care iOS 11 nu il poate procesa, iar telefonul iPhone va reactiona precum in clipul video de mai jos. Telefonul iPhone pe care este primit acest mesaj se va bloca in momentul in care este accesata aplicatia mesaje, utilizatorul trebuind sa il deblocheze pentru a il puta folosi, partea buna fiind ca el nu reporneste la primirea mesajului.

iOS 11: Mesajul care Blocheaza ORICE iPhone

Problema nu este la fel de grava precum in cazul altor exploatari similare ale sistemului de operare iOS 11, iar asta pentru ca vorbim aici doar despre o blocare a aplicatiei mesaje si una a telefonului, dar nu despre o repornire subita. Mai mult decat atat, se pare ca si rezolvarea problemei e mai simpla decat in trecut, un mesaj primit de la o alta persoana oferind acces la aplicatia Mesaje si posibilitatea de a sterge mesajul care genereaza problema principala.

Si mai bun este faptul ca, spre deosebire de alte situatii, nu se sterge nici intreaga baza de date cu mesaje pe care le avem salvate in iPhone, lucru care s-a intamplat cu alte buguri descoperite pentru iOS 11. Aceasta problema nu afecteaza iOS 11.3, deci in momentul in care versiunea finala va fi lansata, utilizatorii nu vor avea probleme cu utilizarea unui iPhone pentru a trimite si a primi mesaje, dar pana atunci ea va ramane, probabil, nerezolvata.

27 COMENTARII

  1. Avem asa multe probleme la Apple deoarece de banii pe care-i dam pe telefoane, angajatii joaca golf si fumeaza trabucuri in loc sa lucreze.

  2. Aici trebuie sa fiu de acord cu Srb… Încă rămâne cel mai sigur sistem de operare… Nici măcar nu putem pune in discuție celelalte sisteme de operare… Cel puțin in ceea ce ma privește, acesta este motivul principal, pentru care folosesc Apple

  3. Am incercat doi ani un android. Facea de toate… dar nu aveam incredere sa fac ce aveam cu adevarat nevoie. Acum platesc pana si la autobuz si tren cu telefonul…

  4. Costele , știm toti ca acum in perioada asta a iernii ai mult timp liber si nu sti cum sa ți-l mai ocupi caci vara ai de cosit si muls vacile si ce mai faci tu prin ograda , dar încetează sa te dai “bogat” ca miroase a bălegar de departe in exprimările tale.