Qualcomm Snapdragon X24 atinge Viteze 4G LTE de 2 Gbps

Qualcomm a anuntat Snapdragon X24, primul modem pentru telefoane mobile care este capabil sa ofere viteze 4G LTE de pana la 2 Gbps chiar incepand de anul asta.

Qualcomm Snapdragon X24 4g 2 gbps

Qualcomm Snapdragon X24 este primul modem din lume care este capabil sa atinga viteze de pana la 2 Gbps pentru utilizatorii care vor avea ocazia de a-l folosi in telefoane. Vorbim dspre un modem pe care cei de la Qualcomm abia l-au anuntat, el fiind inca in proces de dezvoltare in vederea lansarii, insa performantele sale sunt demne de toata lauda.

Qualcomm Snapdragon X24 promite sa ofere viteze de internet mobil de pana la 2 Gbps prin retelele 4G LTE, deci nu prin cele 5G, iar acesta este un mare avans tehnologic. Qualcomm Snapdragon X24 este produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, compania Qualcomm anuntand si aceasta realizare ca un progres major fata de actualele modemuri.

Qualcomm nu e, totusi, singurul producator care are modemuri de mare viteza, cei de la Intel anuntand deasemenea un modem care poate atinge viteze de pana la 1.6 Gbps. Diferenta este mica intre cele doua tipuri de modemuri, daca ne uitam la viteze pe care le ofera, iar clientii vor resimti si mai putin din ele, pentru ca nu le vor folosi vreodata la capacitate maxima.

“The plan for smartphones is that you’ll have an SOC with an integrated gigabit LTE modem, and the 5G subsystem which includes the 5G modem will exist alongside it on the board. I would say that’s in a 5-inch or 5.5-inch class device. The footprint of the chips is pretty small.”

Qualcomm dezvolta aceste modemuri deoarece strategia sa pentru viitor este de a lansa chip-uri Snapdragon care au modem 4G LTE integrat si unul 5G implementat separat in telefoane. Practic, Qualcomm vrea sa le ofere clientilor posibilitatea de a folosi retele 4G LTE si 5G cu modemuri separate, ele fiind suficient de mici pentru a fi integrate impreuna in telefoane.