Apple a Atacat cu Succes Samsung in Coreea de Sud

apple-atacat-samsung coreea sud

Apple a avut parte de un an 2017 foarte bun in tara natala a companiei Samsung, Coreea de Sud, unde a inregistrat o crestere a cotei de piata in comparatie cu anul anterior. Doar in T4 2017 cota de piata a Apple a crescut cu 3.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce Samsung a pierdut nu mai putin de 9% din cota sa de piata in segmentul smartphone.

Apple a ajuns in T4 2017 sa insumeze jumatate din cota de piata a celor de la Samsung si fiind al doilea cel mai mare vanzator de smartphone-uri pe plan local, intrecand chiar si LG. Performantele celor de la Apple sunt impresionante in Coreea de Sud, insa aici nu vorbim doar despre T4 2017, ci si despre intregul an 2017, compania Apple avand realizari impresionante.

Pentru intregul an 2017, vanzarile companiei Apple in Coreea de Sud au unsumat putin peste o treime dintre cele ale companiei Samsung, dar au fost usor peste cele ale LG. Faptul ca Apple a vandut mai multe smartphone-uri decat LG in Coreea de Sud este surprinzator, insa ambele companii au “furat” din vanzarile companiei Samsung pe finalul anului 2017.

Apple Store, which opened in Korea last month for the first time, is expected to have Apple’s presence felt more strongly in the Korean market. We predict that LG Electronics will have an uphill battle, unless the company comes up with something innovative this year. The average daily combined sales of the iPhone 8 and the iPhone X reportedly reached 120 percent of sales of the iPhone 7.

Dupa cum era de asteptat, seria iPhone 8 si iPhone X au fost cele mai populare modele de smartphone-uri pe care compania Apple le-a vandut la finalul anului 2018, insa iPhone 6 si iPhone 6S au fost deasemenea foarte cautate. Apple a vandut foarte multe modele de telefoane premium, dar si unele modele de clasa medie, de acum, iar coreenii s-au inghesuit sa-i cumpere produsele.