Swype Renunta la Dezvoltarea de Tastaturi Virtuale

Swype a anuntat moartea tastaturilor virtuale pentru smartphone, compania detinuta de catre Nuance luand decizia de a opri dezvoltarea produselor proprii.

swype tastatura virtuala

Swype, compania care al carui nume a devenit sinonim cu ideea de tastatura virtuala pentru smartphone, a anuntat astazi ca va renunta la dezvoltarea acestui tip de software. Swype a lansat acum cativa ani inclusiv o tastatura pentru iOS, dupa ce Apple a permis dezvoltarea acestora, insa niciuna nu s-a dovedit a fi suficient de buna pentru ca tehnologia sa fie adoptata la scara larga.

Swype a ramas destul de populara pentru sistemul de operare Android, insa se pare ca si aceasta popularitate a avut o perioada limitata de timp, compania luand decizia de a-si retrage aplicatiile virtuale. Nuance, compania care a cumparat Swype cu ceva timp in urma, a anuntat ca atat aplicatiile pentru Android, cat si cele pentru iOS, nu vor mai fi actualizate, procesul de dezvoltare pentru ele fiind oprit.

Compania a confirmat si pentru un utilizator al tastaturii sale virtuale faptul ca software-ul nu mai prezinta interes pentru ea, concentrarea fiind directionata altundeva. Mai exact, Nuance isi va concentra eforturile pe dezvoltarea de solutii bazate pe inteligenta artificiala, avand dorinta de a isi oferi serviciile catre diverse companii interesate sa le foloseasca.

“However, we are sad to announce that Swype+Dragon for Android has faced end of development. Here is a statement from Swype Product Team: Nuance will no longer be updating the Swype+Dragon keyboard for Android. We’re sorry to leave the direct-to-consumer keyboard business, but this change is necessary to allow us to concentrate on developing our AI solutions for sale directly to businesses.

Nuance are deja o varietate de servicii bazate pe recunoastere vocala, ele fiind vandute catre unele companii importante, iar daca de aici vin banii, era clar ca Swype va disparea curand. Interesul celor de la Nuance vis-a-vis de tastaturile virtuale ne arata ca acestea ar cam trebui oricum sa dispara, pentru ca din moment ce tastatura cea mai populara este scoasa din dezvoltare, ce succes vor mai avea altele ?