iPhone X: Samsung Pierde Miliarde de Dolari

iPhone X genereaza pierderi de miliarde de dolari pentru Samsung din cauza vanzarilor slabe si a reducerii cererrii pentru ecrane OLED de la Apple.

iPhone X Samsung Pierde Miliarde Dolari

iPhone X are probleme mari cu vanzarile, presa din SUA si cea din Asia fiind in acord cu asta, iar separat de Apple, se pare ca inclusiv compania Samsung va pierde sume consistente de bani din aceasta cauza. Ieri va vorbeam despre problemele pe care Samsung le are din cauza reducerii productiei iPhone X, iar astazi presa asiatica revine cu noi informatii privind pierderile pe care le vor inregistra coreenii din aceasta cauza in 2018.

iPhone X are productia injumatatita, daca este sa ne luam dupa toate zvonurile recente, iar asta a dus la o scadere cu 60% a productiei de ecrane OLED la Samsung, de la 45 – 50 de milioane de unitait la 20 de milioane de unitati in T1 2017. Practic, Samsung a trebuit sa isi reduca substantial capacitatea de productie pentru ecrane OLED din cauza vanzarilor slabe ale iPhone X, iar asta o va costa cateva miliarde de dolari in urmatoarele luni, pana in momentul lansarii iPhone XS.

iPhone X reduce incasarile Samsung in 2018 din cauza vanzarilor slabe

iPhone X forteaza Samsung sa isi reduca productia la maxim jumatate si in T2 2017, iar asta dupa ce anul trecut Samsung a investit 12.6 miliarde de dolari pentru a-si creste capacitatea de productie pentru ecrane OLED special pentru Apple. Investitiile au fost facute de catre Samsung special pentru a furniza ecrane OLED scumpe pentru iPhone X, insa in primele 6 luni ale anului 2018 Samsung va inregistra incasari sub asteptari din vanzarea lor.

“Samsung is to slash production at its OLED panel plant in response to customer Apple’s decision to reduce output of the iPhone X following weak demand. Samsung now plans to manufacture organic light-emitting diode panels for 20 million or fewer iPhones in the January-March quarter. The initial goal was to supply panels for 45 million to 50 million iPhones. Samsung’s display business is expected to see a year-on-year profit decline for the first half of 2018.”

iPhone X are sanse minime de a creste in vanzari in urmatoarele luni, lansarea Samsung Galaxy S9 urmand a afecta serios vanzarile produselor Apple, in principal pentru ca vor fi mai ieftine decat ale celor din Cupertino. In aceasta idee, Samsung va pierde destui bani din cauza Apple si a iPhone X, mai ales ca nu gaseste companii care sa cumpere ecranele OLED pe care le poate produce, acestea fiind mult mai scumpe decat cele LCD, iar producatorii nu le prea vor.