Intel Lanseaza noi Patch-uri pentru Procesoarele Afectate de Spectre

Intel a anuntat in cursul acestei zile lansarea unei noi serii de patch-uri menite sa blocheze vulnerabilitatea Spectre din procesoarele sale fara probleme.

intel patch spectre

Intel a anuntat astazi lansarea unei noi serii de patch-uri pentru calculatoarele care functioneaza in baza unor procesoare care sunt afectate de vulnerabilitatea Spectre. Stiti denumirea si nu o mai explic, Intel anuntand faptul ca procesoarele din seriile Kaby Lake, Coffee Lake si Skylake ar urma sa fie protejate impotriva vulnerabilitatii Spectre cu aceste patch-uri.

Intel ofera actualizarile software prin partenerii sai si ele ofera siguranta pentru cele mai recente modele de procesoare lansate in ultimii ani de catre compania americana. Intel lansase acum cateva saptamani o prima versiune a patch-urilor menite sa protejeze utilizatorii de vulnerabilitatea Spectre, insa ele s-au dovedit a fi insuficient de bine gandite.

Intel a analizat problemele si promite ca acum calculatoarele nu vor mai reporni singure dupa instalarea patch-urilor pentru Spectre, acestea fiind temeinic testate de catre companie. Intel lanseaza aceste patch-uri la aproape 2 luni din momentul in care probleme probleme au fost raportate de catre utilizatori, astfel ca putina lume este cu adevarat multumita.

“Over the past several weeks, we’ve been developing and validating updated microcode solutions to protect Intel customers against the security exploits disclosed by Google Project Zero. Based on these efforts, we have now released production microcode updates to our OEM customers and partners for Kaby Lake- and Coffee Lake-based platforms, plus additional Skylake-based platforms.”

Intel ne readuce aminte de faptul ca procesoarele sale vor avea performante afectate de aceste patch-uri, insa cele mai serios se vor resimti schimbarile in cazul celor care fac task-uri intensive pe calculatoare. Patch-urile celor de la Intel vor fi oferite pentru Windows, Linux si macOS in perioada imediat urmatoare, de indata ce fiecare producator il poate distribui.