Intel a Ascuns Problemele Procesoarelor in 2017

intel ascuns probleme procesoare 2017

Intel este acuzata ca ar fi ascuns de autoritatile americane problemele procesoarelor proprii din cauza vulnerabilitatilor Meltdown si Spectre, desi si-ar fi anuntat unii parteneri asiatici. Se pare ca decizia celor de la Intel de a ascunde aceste informatii are la baza faptul ca hackerii nu apucasera sa exploateze vreun calculator in baza acestor vulnerabilitati.

Intel avea obligatia legala de a anunta o institutie din cadrul guversnului american cu privire la aceste vulnerabilitati, insa a decis sa nu o faca, desi alti parteneri stiau despre ele. Alphabet, compania “mama” a Google, sustine ca a furnizat informatii despre aceste vulnerabilitati catre Intel si AMD inca din iunie 2017, dar pana in 2018 nu s-a aflat de ele.

Apple a refuzat sa comenteze situatia, insa cei de la Google le-au oferit celor de la Intel mai mult de 90 de zile inainte de a vorbi public despre vulnerabilitatile procesoarelor. Intel sustine ca lipsa unor dovezi ca vulnerabilitatile sunt exploatate de catre hackeri a motivat-o sa nu faca dezvaluiri in fata autoritatilor, dar partenerii sai au aflat despre ele in prealabil.

“Intel Corp did not inform U.S. cyber security officials of the so-called Meltdown and Spectre chip security flaws until they leaked to the public, six months after Alphabet Inc notified the chipmaker of the problems, according to letters sent by tech companies to lawmakers on Thursday.”

Acesti parteneri au anuntat la randul lor alte companii, iar asa guvernul american a fost singurul care nu a aflat, desi cei de la Intel aveau o obligatie legala de a ii anunta despre asta. Desigur ca nici publicul nu a stiut despre vulnerabilitatea majora din procesoarele Intel, iar atunci cand ea a fost dezvaluita, nu a existat vreun patch, ele nefiind disponibile nici la 2 luni de la anunt.