Prima Pagina smartphone Smartphone: Malware-ul Bancar devine un Real Pericol

Smartphone: Malware-ul Bancar devine un Real Pericol

Malware-ul bancar devine o reala problema pentru utilizatorii de smartphone-uri, foarte multi putand fi extrem de usor pacaliti de catre hackeri pentru a li se fura banii.

Smartphone Malware Bancar Real Pericol

Smartphone-urile au devenit de ceva vreme si principala metoda prin care foarte multa lume isi administreaza banii pe care ii are in conturile bancare, sau prin care fac plati mobile. Aceasta evolutie, fata de metoda clasica de a vizita banca in mod constant, vine si cu foarte multe riscuti, unele dintre ele fiind deja intalnite in cazul folosirii serviciilor bancare de la calculator.

Acum acele riscuri se muta pe smartphone, iar un studiu recent sustine ca o treime dintre utilizatori pot deveni foarte usor victime ale malware-ului bancar. Vorbim aici despre un studiu care i-a pacalit pe unii utilizatori sa foloseasca o interfata falsa pentru aplicatia bancara din telefon, prin ea putand fi furate toate datele necesare pentru logare in cont.

Smartphone – malware-ul bancar devine un real pericol

40.000 de oameni au participat la acest studiu in 12 tari, iar numarul celor care au putut fi pacaliti cu interfete false pentru aplicatiile reale este suficient de mare incat sa putem vorbi despre o reala problema. Bancile au rezolvat pe calculatoare problemele de acest gen cu generarea de coduri de logare in website-uri, insa pe telefoane situatia e mai complicata.

“We are seeing a steady increase in the number of malicious applications for Android devices that are able to bypass security checks on popular app stores and make their way onto consumers’ phones. Often, they pose as gaming and lifestyle apps and use social engineering tactics to trick users into downloading them.”

Din pacate, pe smartphone-uri trebuie sa fim foarte atenti ce aplicatii folosim, in special daca utilizati Android, deoarece pe iPhone lucrurile sunt mult mai greu de falsificat. Pe iPhone si unelea aplicatii din Android exista totusi si vesti bune, deoarece sistemele bazate pe securitate biometrica nu ar trebui sa partajeze informatiile confidentiale cu aplicatii necunoscute.

 • serban07

  Unul dintre motivele pentru care folosesc Apple. Sunt mai paranoic de felul meu 😁, ori cel mai bun, ori nimic

 • Real

  Foloseasc de vreo 2-3 ani buni internet banking pe android…telefon rootat.
  Daca unii nu știați (sau poate nu folositi) la orice tranzactie se cere cod primit prin sms..pana si la paypal daca imi aduc aminte.
  Asa ca nu va mai umflati in pene pe aici sa va dati grandomani ca nu sintem la gradinita….
  Se vede ca unii pe aici trăiți din auzite.
  Pace

 • tavix0

  Real ! Nu se umfla nimeni in pene și da ai dreptate la cazurile enumerate , dar … poți folosi sistemele de Banking și fără SMS și tokenului in deplina siguranța și știi ca m-a refer la IOS, cum mulți avem produsele Apple nu din speța tehnica ci mai mult software !

 • juan

  am samsung s8+ si samsung note 8 UNDE VEZI TU PLASTIC LA TELEFOANELE ASTEA ?.. folosesc zilnic cont bancar .. platesc cu wallet la aproape toate magazinele .. am stat cu iphone 5 ani … nu ma mai intorc in veci daca nu exista jailbreak (NU SUNT SCLAV) samsung = personalizare , call recorder , speak notification, wireless password , descarci muzica, filme, video in 2 secunde , orice ton de apel , card de memorie ,secret video recorder .. sunt doar cateva aplicatii(optiuni) care nu vor exista pe iphone .. eu cred ca iphone-ul e pentru oameni limitati mintal 🙂 daca nu ati probat un samsung note 8 nu mai comentati degeaba .. sudteamromania sigur ai un amarat de iphone 5 si te crezi mare destept.