Iata care e Durata Medie de Viata a unui Produs Apple

Durata medie de viata a unui produs Apple a fost dezvaluita de catre un analist roman in baza unor informatii furnizate chiar de catre compania americana.

durata viata medie produs apple

Saptamana aceasta v-am spus care e numarul de iDevice-uri active la nivel global in momentul de fata, acesta fiind calculat in baza unor cifre furnizate de catre compania Apple in conferinta pentru a prezenta rezultatele financiare pe T4 2017. Apple a afirmat ca are 1.3 miliarde de iDevice-uri active lunar la nivel global, dar a afirmat si ca pana acum a vandut aproape 2.05 miliarde de iDevice-uri in cei 10 ani de existenta ai acestora pe piata.

In baza acestor informatii, si a unui calcul nu foarte simplu, un analist roman a tras concluzia ca duarata medie de viata a unui produs Apple este de 4 ani si 3 luni, destul de mare in cazul unui telefon, a unei tablete, sau a unui iPod Touch. Dintre cele 2.05 miliarde de iDevice-uri vandute la nivel global, 750 de milioane au fost dezactivate pana in prezent, o cifra impresionanta, dar care acopera 10 ani de vanzari facute de catre cei de la Apple.

“Arithmetically, the average lifespan at a given time t is the duration between tand the moment when the cumulative devices sold reached the cumulative retired devices at time t.”

Iata care e durata medie de viata a unui produs Apple

durata viata medie produs apple 1

Chiar daca pentru unii ar putea fi vorba despre o perioada de viata prea mica pentru un telefon de 1000 de euro, de exemplu, trebuie luat in calcul faptul ca totusi nu vorbim despre un televizor. Vorbim despre produse electronice care se apropie foarte mult de categoria consumabilelor, majoritatea oamenilor schimbandu-si telefoanele o data la 2 ani, desi trend-ul se muta incetul, cu incetul, spre o perioada de trei ani de zile.

“For example today–as the visual below represents–the lifespan is the time since cumulative devices sold reached the current total retired devices. The cumulative retired devices can be calculated as 2.05 billion cumulative sold minus 1.3 billion active or 750 million. The time when cumulative devices sold reached 750 million was the third quarter 2013. The lifespan is thus estimated at the time between now and Q3 2013 or 17 quarters or about 4 years and three months.”

Apple nu va recunoaste vreodata care este durata medie de viata a produselor sale, insa in 2018 a dezvaluit pentru a doua oara in istoria sa care e numarul de iDevice-uri active la nivel global si prima oara cate s-au vandut in total. Ca sa fiu complet sincer, este foarte posibil ca Apple sa decida la un moment dat sa nu mai dezvaluie asemenea informatii, insa pana atunci ne putem bucura de ceea ce stim deja despre iDevice-urile celor din Cupertino.

11 COMENTARII

  1. iPad-urile le poți folosi lejer 4-5 ani. Cu telefoanele nu știu dacă e valabil acest lucru. Cel puțin in cazul meu, mai mult 2-3 ani nu am ținut un telefon.

  2. Jayson, 6S chiar e reusit. Dar in general, telefoanele iPhone tin mai putin fata de iPaduri. Asta a fost experienta mea in decursul anilor.

  3. Hmmm, eu stiam ca cei care cumpara produse Apple le schimba in momentul in care se murdaresc. Ca doar le explodeaza cardurile de la cati bani au.

  4. Pai nu toată lumea se aseamănă lui Bubico, fanul Apple dar fără vederi ample și foarte îngâmfat. Lumea e practica. Pam-pam.