Prima Pagina iPhone iPhone si iPad Urmeaza sa se Scumpeasca din cauza lui Trump

iPhone si iPad Urmeaza sa se Scumpeasca din cauza lui Trump

Preturile iPhone, iPad si Mac urmeaza sa creasca daca Donald Trump va semna un act saptamana viitoare, compania Apple urmand a avea probleme foarte mari.

iphone ipad scumpe trump

iPhone, iPad, Mac-urile si toate celelalte produse ale Apple care au carcasa din aluminiu urmeaza sa fie mai scumpe din cauza unei schimbari care urmeaza sa fie impusa de catre presedintele Donald Trump. Presedintele SUA vrea ca preturile pentru otel si aluminiu importate sa creasca cu 25% si respectiv 10%, totul intr-o tentativa de a proteja producatorii locali, iar ordinul pentru cresterea lor urmeaza sa fie semnat saptamana viitoare.

Schimbarile de preturi pentru aluminiu si otel se vor aplica pentru o gama foarte variata de produse ale Apple, inclusiv iPhone X, care are structura carcasei fabricata din otel inoxidabil. Restul modelelor iPhone au aluminiu in carcasa intr-o forma sau alta, acelasi lucru fiind valabil pentru MacBook, iMac, Mac Mini, Mac Pro, iPod Touch, iPad, iar o crestere de 10% a pretului lor va genera probleme foarte mari pentru cei de la Apple.

iPhone si iPad urmeaza sa se scumpeasca din cauza lui Trump

Nu se stie deocamdata daca Donald Trump vrea sa impuna taxele suplimentare doar pentru materialele brute, sau si pentru materialele finite, insa in al doilea caz, multe companii vor fi afectate. Analistii speculeaza faptul ca pentru Mac si iPhone costurile de productie ar urma sa creasca cu 0.2%, insa e posibil ca in final cresterea sa fie mult mai mare, iar preturile americane sa afecteze si preturile de vanzare in Europa si alte zone de pe glob.

“When costs of raw materials like steel and aluminum are artificially driven up, all Americans ultimately foot the bill in the form of higher prices for everything from canned goods to automobiles. These tariffs threaten to destroy more U.S. jobs than they will create.”

In functie de ceea ce urmeaza sa semneze Donald Trump, vor fi calcule detaliate cu privire cresterile de preturi pentru produsele Apple care sunt fabricate cu aluminiu si otel, asa ca ramane sa vedem ce se va intampla. Apple are probleme similare cu taxele de import in India, sau Brazilia, iar a trece prin acelasi lucru si in SUA cu siguranta nu e ceva ce si-ar dori, insa ii e imposibil sa cumpere aluminiu si otel din tara pentru a-l livra in Asia in vederea fabricarii de componente.

 • Eugene

  Caricatura asta de Trump își cam baga nasu peste tot,…luati-as fetituca in p… mister president.

 • db

  Ce legatura are una cu alta? Iphone e produs im China… materiile prime acolo se importa…

 • stefan

  La cât aluminiu intra intr-un iPhone va creste cu 50 cenți probabil :))

 • bogdan

  Nu are nici o legatura @db are dreptate, doar daca Apple produce vreo carcasa in America atunci da, dar din moment ce Produce in alta țara carcasa prețul e in funcție de materia prima de acolo , dar un articol de genu poate influența prostimea

 • RaduD

  Pretul tuturor produselor Apple va creste in Europa, datorita raspunsului UE, prin taxe de import, la politicile protectioniste americane

 • ibadea

  exact!

 • Bogdanel

  Apple va spune că 50 de euro :))

 • Viorel Predatorul

  Carcasa costă prea puțin ca +10% să fie o creștere materială în costul total.
  Dacă carcasa costă 8 dolari, prețul nou va fi 8,8 dolari..

 • georgeB

  Da Viorele, dar o sa fie cum zice Bogdanel!

 • db

  Concluzionand: cam Fake news e articolul asta… intentionat sau din “incapacitate de intelegere a unor lucruri simple”…

 • Fosocle

  Hahahaa, ce porcarie de stire. Aia vorbesc de raw materials. Probabil Apple produce iphone-uri in China ca sa faca importuri mascate de aluminiu si otel inoxidabil. Conform unor analisti

 • Terrymada

  Doamne ce tampenie:) ceva gen ca vor calcula cantitatea de otel si aluminu la intrarea produselor finite in SUA?! ca doar nu e nimic de la Apple in SUA. Proasta rau sursa pt articolul asta.