Prima Pagina iPhone Cum si-a Blocat un Copil iPhone-ul pentru Urmatorii 47 de ANI

Cum si-a Blocat un Copil iPhone-ul pentru Urmatorii 47 de ANI

iPhone blocat 47 ani 1

Un copil din China a reusit sa ajunga in atentia presei internationale dupa ce a avut ghinionul de a isi bloca terminalul iPhone pentru urmatorii 47 de ani, cand telefoanele vor fi cel mai probabil parte din noi. Vorbim despre un copil in varsta de doar 2 ani care se juca cu un model mai vechi al iPhone si a reusit sa il blocheze pentru peste 25 de milioane de minute.

Suma totala ar fi de aproximativ 47 de ani si nu se stie daca telefonul respectiv ii fusese daruit pentru a se juca cu el, sau era al mamei, care va regreta mult incidentul. Perioada foarte lunga de timp a fost adunata prin introducerea gresita a coului de acces de prea multe ori, iOS-ul avand un mecanism special de protectie impotriva celor care vor sa sparga asemenea coduri.

Dupa introducerea gresita de 5 ori consecutiv a codului de acces, terminalul iPhone se va dezactiva timp de 30 de secunde cand introducem codul si a sasea oara. Din acel punct, perioada de timp necesara pentru a reactivare creste la 5 minute, 15 minute, 60 de minute si tot asa pana ajunge la infinit, fara posibilitatea de a readuce lucrurile la normal.

iPhone blocat 47 ani

“A two-year-old boy in Shanghai disabled his mother’s iPhone for the equivalent of 47 years after playing with it and repeatedly entering the wrong passcode. The incident happened in January after the phone was given to the child to watch educational videos online.”

Singura solutie este stergerea tuturor datelor din iPhone pentru a-l putea folosi, un angajat al Apple din China confirmand povestea si faptul ca in magazin au venit si persoane cu telefoanele dezactivate timp de 80 de ani. Apple a implementat dezactivarea ca o metoda de a proteja datele telefoanelor furate, insa iata ca in unele situatii limitarea nu e chiar atat de benefica.

 • Vlad12

  Dar nu inteleg(nu folosesc un iPhone si pe internet nu gasesc o explicatie), deci daca timpul de asteptare pana poti sa bagi iarasi codul creste(de la 5, 15, 60…etc.), ca sa ajunga el la 47 de ani nu trebuia sa astepte in jur de 20 de ani(sa zicem) pana sa bage iarasi codul gresit ca timpul de asteptare sa creasca la 47 de ani? -_-

 • kostel

  Esti greu de cap

 • sultanu’ dragostei

  Dfu, restore. Done!!! Ce e atat de greu?

 • darck angels

  Vlad ai dreptate… asta e o chestie de marketing… sa arate cat de bine este implementata securitatea… codului de acces..

 • sefutau

  Kostel :)) tu esti greu de cap dragutule

 • sefutau

  Clar este vrajeala, mai ales ca au afirmat ca au venit persoane si cu 80 de ani, asta insemnand ca cei care au ajuns la 80 de ani au trecut de pragul de 47 de ani

 • Bodu

  M am uitat la calendar sincer, ma’ sa fie 1 aprilie deja 🙂

 • Vlad12

  Atunci explica-mi tu daca sunt greu de cap, am specificat ca nu stiu, nu inteleg si pare ca nu are logica.

 • snapchat

  După 60 de minute sare la 3 ore și după 3 ore sare x4 ceva ce genul , am văzut și in România iPhone blocat pt 5 ani

 • Viorel Predatorul

  Mi se pare stupid de-a dreptul ca iOS să blocheze là infinit un dispozitiv. Ajunge să îl blocheze pentru 1 an, nu pentru 47 sau 80 ani.

 • Bogdanel

  Da, nu are nici-o logica

 • firma

  Un bug in software,mi s-a intamplat la un iph 5c,avea cod si i-am scos bateria cand era aprins

 • Viorel Predatorul

  Probabil iOS blochează așa pentru că cică ar fi “cel mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume” 😂