Cum si-a Blocat un Copil iPhone-ul pentru Urmatorii 47 de ANI

iPhone blocat 47 ani 1

Un copil din China a reusit sa ajunga in atentia presei internationale dupa ce a avut ghinionul de a isi bloca terminalul iPhone pentru urmatorii 47 de ani, cand telefoanele vor fi cel mai probabil parte din noi. Vorbim despre un copil in varsta de doar 2 ani care se juca cu un model mai vechi al iPhone si a reusit sa il blocheze pentru peste 25 de milioane de minute.

Suma totala ar fi de aproximativ 47 de ani si nu se stie daca telefonul respectiv ii fusese daruit pentru a se juca cu el, sau era al mamei, care va regreta mult incidentul. Perioada foarte lunga de timp a fost adunata prin introducerea gresita a coului de acces de prea multe ori, iOS-ul avand un mecanism special de protectie impotriva celor care vor sa sparga asemenea coduri.

Dupa introducerea gresita de 5 ori consecutiv a codului de acces, terminalul iPhone se va dezactiva timp de 30 de secunde cand introducem codul si a sasea oara. Din acel punct, perioada de timp necesara pentru a reactivare creste la 5 minute, 15 minute, 60 de minute si tot asa pana ajunge la infinit, fara posibilitatea de a readuce lucrurile la normal.

iPhone blocat 47 ani

“A two-year-old boy in Shanghai disabled his mother’s iPhone for the equivalent of 47 years after playing with it and repeatedly entering the wrong passcode. The incident happened in January after the phone was given to the child to watch educational videos online.”

Singura solutie este stergerea tuturor datelor din iPhone pentru a-l putea folosi, un angajat al Apple din China confirmand povestea si faptul ca in magazin au venit si persoane cu telefoanele dezactivate timp de 80 de ani. Apple a implementat dezactivarea ca o metoda de a proteja datele telefoanelor furate, insa iata ca in unele situatii limitarea nu e chiar atat de benefica.