Prima Pagina Android Android P: Prima Versiune Beta si Cosmarul Decupajelor

Android P: Prima Versiune Beta si Cosmarul Decupajelor

Android P a fost lansat in prima versiune beta in cursul acestei seri si confirma cosmarul decupajelor din ecranele smartphone-urilor, Google oficializand cea mai stupida schimbade de design din 2017.

Android P decupaje ecran

Android P a fost lansat in prima versiune beta in aceasta seara de catre compania Google, ea putand fi instalata de catre dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma Android, iar desigur ca exista foarte multe schimbari. Una care este in atentia tuturor in momentul de fata are la baza faptul ca Android P va oferi suport oficial pentru clonele iPhone X care au decupaj in ecran, compania Google facand “oficial” trendul taieturilor stupide in ecranele telefoanelor.

Android P le va permite producatorilor de smartphone-uri Android sa foloseasca o setare speciala pentru a bloca afisarea de continut portiunea centrala superioara a ecranelor telefoanelor, astfel incat acolo sa poata fi integrat un decupaj. Multitudinea de clone Android ale iPhone X prezentate si lansate pana acum confirmau destul de clar faptul ca in China toti producatorii se gandesc la decupaje, iar Android P le va oferi exact ce au nevoie, suport software pentru ele.

Android P – prima versiune beta oficializeaza decupajul eranelor

Android P este deocamdata oferit in versiune beta de catre compania Google, insa e clar ca de aici producatorii vor invata cum sa faca mai usor modificari software pentru a taia ecranele smartphone-urilor ce vor fi lansate in urmatoarele luni. Avem deja clone ale iPhone X de la Huawei, LG, sau ASUS, dar includerea suportului pentru decupaje direct in Android P este un pas inainte spre standardizarea ecranelor care sunt gandite intr-un asemenea mod.

Android P este deocamdata doar testat in versiune beta de catre compania Google si ar trebui sa fie disponibil in versiune finala undeva spre toamna, dar o data clara urmeaza sa fie anuntata cel mai probabil prin august, sau septembrie. Intre timp, va fi interesant de vazut ce fel de aplicatii vor face dezvoltatorii Android cu Android P pentru a include decupaje in ecranele smartphone-urilor, cosmarul fanilor Android devenind acum realitate.

 • Adiadrian244

  Deja a apărut Android P in versiune beta,dar nici Oreo nu a apărut pe toate telefoanele chiar foarte multe la numar

 • iRaz

  Noua versiune de android se va numi Pie.

 • Secrets

  google a lovit greu X-ul si apple

 • Dan

  Obiectii:
  – Elemental Phone a fost anuntat, respectiv a aparut inainte de iPhone X. Termenul “clona de iPhone X” mi se pare inexact.
  – In ce priveste raspandirea diverselor versiunie de Android mi se pare irelevant sa comentam procentele. Ar fi corect daca s-ar putea discuta sa zicem de toate telefoanele “facute” de Google. Si de asemenea ar fi ceva daca s-ar lua in calcul si custom ROM-urile. Nu de alta dar eu unul rulez Android 8.1 pe 4 din cele 6 telefoane cu Android din familie (Nexus 4, 5, 6 6P – 3 custom ROM si 1 stock), 8.0 pe un telefon (Xiaomi Mi A1) si Android P pe al saselea (Pixel 2 XL). Si evident toate se misca OK. Sunt fairplay, asa ca recunosc ca si iPhone 5S-ul al sotiei se misca la fel de bine (cu iOS 11.2).
  Dupa cum se vede… sunt responsabil cu update-urile in familie. Cat despre preferinte…. mi-am luat numai Nexus-uri si acum Pixel 2 XL – si nu regret deloc.
  Toate bune…. 🙂