Retelele 5G vor Schimba FORMA Smartphone-urilor

Retelele 5G vor schimba forma smartphone-urilor in viitor, actualele design-uri urmand a deveni istorie multumita avansurilor tehnologice existente.

retele 5g forma smartphone

Retelele 5G vor schimba design-ul si forma smartphone-urilor, asa cum le stim in momentul de fata, previziunea venind de la actualul presedinte al HTC, Cher Wang. Co-fondatoarea companiei HTC sustine ca producatorii de smartphone-uri ar urma sa se gandeasca la noi forme si design-uri pentru smartphone-uri odata cu adoptarea 5G la scara larga.

Afirmatia are la baza faptul ca retelele 5G de mare viteza vor elimina necesitatea ca smartphone-urile sa aiba nevoie de multa putere de procesare, totul urmand a fi facut prin internet. Practic Wang da de inteles ca smartphone-urile n-ar mai avea nevoie de procesoare puternice pentru inteligenta artificiala, camere, jocuri, etc, componente mai mici putand fi folosite in ele.

Desigur ca nimeni nu stie clar ce planuri are Cher Wang pentru HTC in viitor in baza tehnologiilor 5G de mare viteza, insa se pare ca sugereaza schimbari mari de design. Realitatea este ca smartphone-urile s-au cam blocat in forma dreptunghiulara de foarte multi ani, iar cei de la HTC ar putea gandi noi forme pentru viitoare modele multumita retelelor 5G, ce vor fi lansate totusi abia in 2020.

HTC retele 5G forma smartphone

HTC are probleme foarte mari in momentul de fata, compania vanzandu-si divizia mobila catre Google pentru 1.1 miliarde de dolari, dar asta nu o opreste din a continua sa dezvolte smartphone-uri. Ce va face HTC in viitor nu putem ghici inca, dar se pare ca taiwanezii nu sunt atat de dispusi sa renunte la dezvoltarea de smartphone-uri, chiar daca acum nu prea mai au succes.