Nokia a Vandut mai multe Telefoane decat Google, OnePlus, HTC

nokia vanzari telefoane oneplus google

Nokia a vandut in anul 2017 mai multe telefoane mobile decat OnePlus, Google, HTC, Sony, sau Lenovo, realizarea companiei HMD Global, care detine brand-ul Nokia, fiind impresionanta. 4.4 milioane de telefoane mobile a vandut Nokia in cursul T4 2017, depasind vanzarile anuale ale companiei Google, insa pentru restul producatorilor doar pe cele trimestriale.

Cele 4.4 milioane de telefoane vandute de catre Nokia in anul 2017 i-au adus companiei Nokia o cota de 15% din piata telefoanelor standard si 1% din cea a smartphone-urilor. Telefoanele Nokia au reusit in T4 2017 sa urce in top 3 cele mai bine vandute smartphone-uri in Marea Britanie, o realizare importanta intr-o piata unde Apple domina aceste topuri.

Totusi, Nokia a avut rezultate foarte bune cu telefoanele mobile standard, nu cu smartphone-urile, lumea amintindu-si in contnuare faptul ca acestea sunt de buna calitate. In aceasta idee, nimeni nu stie cate smartphone-uri a vandut compania Nokia la nivel global in T4 2017, insa e posibil ca in realitate cifrele sa fie mai mici decat cele ale altor producatori.

Fara a minimiza in vreun fel realizarea celor de la Nokia, compania este deocamdata foarte departe de a reveni in preferintele clientilor in ceea ce priveste telefoanele mobile. In cazul celor standard lucrurile s-au imbunatatit substantial, dar pentru piata smartphone, acolo unde se fac banii “adevarati”, e nevoie de modele mult mai atractive.