Orange Anunta noi Teste pentru Reteaua 5G, Inclusiv in Romania

Orange a anuntat astazi ca isi va testa viitoarea retea 5G in Romania in cursul anului 2018, totul facand parte dintr-un proiect al grupului pentru lansarea tehnologiei

orange teste retea 5g romania

Orange a anuntat astazi initierea unor noi teste pentru pregatirea lansarii retelei 5G la nivel international, grupul francez urmand a organiza 3 teste in tarile europene in care activeaza. Unul dintre aceste teste va fi realizat in Romania de catre cei de la Orange, o tara importanta pentru grup, in care au fost investite sume serioase in ultimii ani.

Reteaua 5G a celor de la Orange a fost anuntata cu ceva timp in urma si a fost testata in Romania deja, insa vorbim despre teste restranse facute, probabil, intr-o prima faza a procesului. Reteaua 5G a celor de la Orange va pune accentul pe viteze mari de download/upload, pe timp de acces mic pentru interactiuni la distanta, insa nu doar atat.

Orange anunta noi teste pentru reteaua 5G, Inclusiv in Romania

In Romania se pare ca Orange va testa utilizarea 5G in locul fibrei optice pentru a oferi internet de mare viteza in casele romanilor dupa lansarea retelei in tara noastra. Samsung si Cisco sunt partenerii Orange pentru testarea retelei 5G in Romania, aceste teste fiind programate pentru cel de-al doilea semestru al anului 2018 in tara noastra.

Orange a anuntat deasemenea si colaborarea cu Nokia si Kathrein pentru dezvoltarea unui nou tip de antena GSM inteligenta care sa gestioneze retelele 4G si 5G. Aceasta ar fi suficient de mica pentru a putea fi montata pe turnurile de telefonie actuale, deci investitiile vor fi mai mici daca ea va fi transformata intr-un produs real, iar pana in 2020 totul ar trebui sa fie pregatit pentru lansare.

“București, 07 februarie 2018. Orange continuă să se diferenţieze prin calitatea reţelelor şi prin experienţele pe care le oferă clienţilor. Pentru a-şi asigura în continuare poziţia de lider pe care a stabilit-o deja la nivelul tehnologiei 4G, Orange face toate pregătirile necesare pentru lansarea tehnologiei 5G, care va permite dezvoltarea unor noi modalităţi de utilizare. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Orange Group a decis să realizeze o serie de noi teste în Europa, împreună cu partenerii tehnici și de inovare.

Strategia 5G a Orange se bazează pe trei componente: îmbunătăţirea benzii mobile de mare viteză, acces de mare viteză în ceea ce priveşte reţeaua fixă şi aplicații noi pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor. Până în anul 2020, testele realizate care vizează aceste trei zone vor pregăti sosirea 5G atât pentru consumatori, cât și pentru clienții business.

Orange, partener de conectivitate 4G/5G al UTAC CERAM, centrul francez de testare și certificare a vehiculelor autonome

Una dintre cele mai cunoscute întrebuinţări ale tehnologiei 5G este legată de autoturismele autonome. Orange a fost ales de către UTAC CERAM, lider mondial în domeniul testării și certificării vehiculelor, inclusiv a autoturismelor autonome, ca partener de conectivitate 4G/5G. Orange va furniza acoperire de mare viteză 4G + pentru întreaga zonă Linas-Montlhéry (Ile-de-France). În plus, în colaborare cu Ericsson, Orange va implementa o infrastructură mobilă experimentală pentru a testa funcționalitățile 5G necesare pentru vehiculele autonome. Această rețea de testare este planificată să se lanseze în toamna anului 2018.

Primul test tehnic end-to-end 5G din Franța, în Lille și Douai

5G promite o viteză mobilă de până la 10 ori mai rapidă decât 4G. Performanța va crea noi utilizări pe toate planurile: soluții de realitate augmentată, posibilitatea companiilor de a implementa o rețea wireless locală și capacitatea de a răspunde corespunzător la consumul tot mai mare de conținut multimedia. Cu echipamentul Ericsson dedicat tehnologiei 5G, Orange va lansa, în Franţa, primul test end-to-end la Lille și Douai între jumătatea anului 2018 și jumătatea anului 2019, de îndată ce Arcep (Autoritatea de reglementare pentru comunicații și posturi electronice) va acorda autorizațiile necesare.

Un test de acces la internet de mare viteză, la domiciliu, în condiții reale, pentru a îmbunătăți rețeaua de fibră optică din România

Orange a ales fibra pentru a oferi bandă largă de mare viteză în casele clienţilor săi din Europa. În locuinţele care nu beneficiază de fibră, utilizarea 5G este luată în considerare drept o opțiune în zonele suburbane ale anumitor țări. Această soluție va fi disponibilă şi pentru companiile care vor putea accesa cu ușurință o soluție de rezervă în cazul în care vor exista probleme cu rețelele existente sau le vor putea utiliza pentru proiecte temporare. Pentru a evalua eficienţa acestei tehnologii și percepția clienților, Orange va efectua un test în condiții reale în România, în a doua jumătate a anului 2018, împreună cu partenerii Samsung și Cisco.

Orange anunță şi un parteneriat cu Nokia și Kathrein pentru proiectarea unei antene inteligente ce va gestiona conectivitatea 4G/5G. Acest tip de antenă, care este în prezent în stadiul de prototip, va fi suficient de compact pentru a fi instalat pe turnurile mobile existente.

“5G va revoluţiona cu adevărat modul în care vom interacţiona şi vom crea noi întrebuinţări. Această tehnologie va permite o viteză de până la 10 ori mai mare decât 4G, va permite acces de mare viteză în ceea ce priveşte reţeaua fixă și va face posibilă crearea de noi servicii pe care acum începem să le proiectăm și să le testăm cu partenerii noștri. Acesta este începutul transformării care ne va afecta întreaga societate și ne va conduce spre o adevărată Generaţie 5G”, declară Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Director Executiv Inovaţie, Marketing şi Tehnologie la Orange.”

8 COMENTARII

  1. Vezi pe site-ul lor. Singurul loc unde nu au 4G sunt drumurile comunale uitate de lume. Verifica problema ta sa nu fie de la telefon.