iPhone-urile Ieftine Afecteaza Vanzarile Telefoanelor Android

iPhone-urile ieftine au sufocat vanzarile telefoanelor Android in ultimul an, producatorii pierzand sume serioase de bani de pe urma strategiilor companiei Apple.

iPhone Ieftin Vanzari Telefoane Android

iPhone-urile ieftine sufoca vanzarile de telefoane Android ieftine, conform unui studiu facut recent de catre cei de la Counterpoint, el avnad la baza analiza telefoanelor refurbished vandute pe pietele globale. Vorbim despre acele telefoane reconditionate care sunt vandute de catre magazine, nu despre cele vandute de catre utilizatori obisnuiti, iar in aceasta piata, iPhone si telefoanele Samsung insumeaza 75% dintre vanzarile totale.

iPhone-urile sunt totusi mult mai cautate decat oricare alte telefoane Android ieftine, iar asta pentru ca telefoanele Apple reconditionate au preturi mult mai bune decat telefoanele Android si ofera performante mult mai bune. Interesul clientilor vis-a-vis de aceste smartphone-uri reconditionate este atat de mare incat piata in sine a crescut cu 13% in 2017 comparativ cu 2016, in timp ce piata smartphone-urilor noi a crescut cu doar 3% in ultimul an.

iPhone-urile ieftine afecteaza vanzarile telefoanelor Android

Motivele din cauza carora oamenii aleg sa cumpere telefoane reconditionate in locul celor noi sunt multiple, insa lipta inovatiilor din noile smartphone-urilor pare sa fie in prim-plan pentru alegerile facute. Oamenii nu mai sunt dispusi sa cheltuie bani pe telefoane noi fara functii majore, iar cand se uita la telefoanele reconditionate, aleg in principal iPhone, iar abia apoi incep sa se uite la smartphone-urile Samsung Galaxy, restul producatorilor avand o cota mult mai mica din aceasta piata.

“Apple and Samsung’s dominance is more obvious in the refurb market than in the new smartphone market. The two brands combined hold close to three-fourths of the refurbished smartphone market, with Apple leading by a significant margin. Regions seeing the highest volume include the US and Europe. While the fastest growing markets for refurbs include Africa, SE Asia and India.”

iPhone-urile reconditionate sunt preferate pentru ca sunt mult mai ieftine decat cele noi, iar performantele oferite sunt mai bune decat cele ale telefoanelor Android, ele beneficiind si de suport mult mai indelungat din partea Apple. Desigur ca piata smartphone-urilor reconditionate este mult mai mica decat cea a martphone-urilor noi, insa chiar si asa, Apple obtine sume consistente din vanzarea iPhone-urilor care au fost folosite si readuse in magazinele sale.

iPhone-urile reconditionate au preturi cu minim 10% mai mici decat cele noi, dar ofera aceeasi experienta si beneficiaza de garantia unui produs nou, asa ca pentru multi alegerea lor este logica.

7 COMENTARII

  1. Vorbește de apartament, frigider, din când in când de mașini, de rate … off. E foarte obositor și amalgamul de idei din capul lui îl fac sa fie obositor, greu de urmărit și fără substanța. Plus comentarii inutile care stârnesc reacții … și sa nu uitam jignirile și grandomania de care suferă … Per total … … … … nu contează 🙂