Telekom se Plange ca Profitul din Romania e prea MIC

Telekom se plange din cauza faptului ca profitul generat de catre afacerile din Romania este prea mic si cere o reducere a numarului de operatori de pe piata.

Telekom Plange Profitul Romania MIC

Telekom, unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piata din Romania, se plange din cauza faptului ca profitul generat de afacerile din tara noastra este mult prea mic, in ciuda cresterii economice “record”. Plangerile vin prin vocea lui Srini Gopalan, membru in consiliul de administratie al Deutsche Telekom, el afirmand ca exista prea multi competitori pe piata din Romania, iar de aceea profitul inregistrat este atat de mic acum.

Telekom este de parere ca in urmatorii ani piata din Romania se va consolida, insa pana atunci capacitatea de investitii este destul de limitata din cauza profitului foarte mic inregistrat de catre operatori. Piata din Romania nu este una colosala, insa cu peste 30 de milioane de clienti ai serviciilor de telefonie mobila, exista destul loc pentru fiecare “jucator”, insa Telekom a resimtit cel mai mult concurenta facuta de catre Digi Mobil in ultimii ani.

Telekom se plange ca profitul din Romania e prea mic

Telekom le cere indirect autoritatilor sa reduca numarul operatorilor de telefonie mobila din tara, dar in acelasi timp sa nu ceara sume foarte mari pentru licentele in baza carora vor fi create viitoarele retele 5G din tara noastra. Telekom cere ieftinirea spectrului radio in Romania pentru a obtine profit mai mare in baza serviciilor pe care le ofera, dar e putin probabil ca guvernul sa raspunda favorabil, daca nu este motivat corespunzator pentru asta.

„Cred că vom vedea o consolidare a pieţei de te­lecom din România în ur­mă­torii ani. Pentru că pe piaţă sunt prea mulţi jucă­tori, nivelul profi­ta­bi­li­tăţii este foarte mic, iar de aceea capa­cita­tea de a rein­vesti este destul de li­mi­tată. Indiferent de soarta discuţiilor Voda­fone – UPC, trebuie să presupui că va exista un al treilea jucător care să ofere servicii convergente fix-mobil în România.“

Telekom a pierdut milioane de clienti in ultimii ani din cauza concurentei facute de catre Digi Mobil pe piata telecom din tara noastra, iar Orange si Vodafone s-au dovedit a fi concurenti mult prea puternici. Realitatea este ca pe piata din Romania opereaza divizii ale celor mai mari grupuri telecom din lume, iar in acest context era normal ca profitul sa fie mic, mai ales ca Digi Mobil a “tras in jos” poata cu preturi mici pentru serviciile pe care le ofera.

40 COMENTARII

  1. Normal ca nu este profit,daca nu ai calitate,probleme peste probleme,plus internet si extraoptiuni facute doar dupa ce vodafone le-a dat peste cap ofertele cu internetul …sa nu mai vorbim despre problemele cu 4g-ul …in loc de 4g ai 3g si nu stiu sa iti repare problema…sunt sigur ca nu sunt singurul care a avut probleme cu telekom..si au facut portare la vodafone,orange chiar si digi…

  2. Cea mai varza retea, am abonament si nu ma pot folosi de el, lipsa semnal metrou , parlament si alte locatii cat despre net ….prafffffff. In germania este altceva la telekom

  3. Telekom oferă internet nelimitat la toate abonamentele,ai auzit asta?in infrastructura a investit enorm anul trecut (4g)e un record pt romania cat a acoperit(3-4g) într-un an!!a ajuns pe locul 2 la acoperire 4g,ai stiut? înainte să vorbești așa aiurea mai da un google search

  4. Daca ar fi sa se planga, DIGI ar trebui, la ce tarife au, dar culmea, in ciuda investitiilor tot au iesit pe profit pe partea mobila anul trecut.

  5. Nu stiu unde au investit dar toti cei pe care ii cunosc cu abonament Telekom se vaita de servicii si abia asteapta sa se porteze. Mai degraba au investit in publicitate.

  6. Ancom a zis că telekom a ajuns Orange și vodafone la viteze,corect?profitul e la Orange care oferă la 26 de euro 20 GB,nu lucrez la T ,doar m-am portat de la Orange de vreo câteva luni bune,decwt Orange lantarife exagerate mai bine la Digi , Telekom!!idevice se știe că e sponsorizat de Orange!o seară buna tuturor

  7. Tu și prietenii tai vă credeți=toata populația României?te rog sa nu vorbesti despre tine și familia!exista statistici făcute de cei în măsura!

  8. Nu inteleg de ce esti atat de ofensat, nu am vorbit despre mine sau familia mea, am prezentat un caz real, nu statistici facute pe genunchi ca sa dea bine pe sticla.

  9. Stai liniștit că nu lucrez la nimeni și până la urmă la toți le trebuie bani!!hai sa nu mințim,îmi zici un operator care lucrează fără profit?

  10. Până la urmă toate regelere îs varza in romania…vodafone până la urmă e ce-a mai ok retea…orange o carpitura de retea!!să nu mințim ?

  11. Se pare că ești singurul care rade aiurea!!cred că tu ești de serviciu ?ai grija sa bagi limba când trebuie.Tu cunoști bine tehnicile ♥️

  12. Sa se ducă de unde au venit, și-au atins scopul de a distruge rețeaua naționala de telefonie care ar fi trebuit sa fie monopol de stat…

  13. Să completez un formular pentru rezilierea contractului și dacă îmi cer să le plătesc , sa trimit plângere la protecția consumatorului .
    Aceasta ar metoda care ar trebui sa o folosesc?

  14. da, in prima faza vor zice ca nu se poate ca esti sub contract, apoi vor zice ca vei platii taxe de reziliere, iar in ultima faza vor incerca sa te pacaleasca cu diverse optiuni. asa ca le spui din prima ca daca nu iti inchid contractul faci plangere

  15. Eu am renunțat la ei acum câțiva ani și m-am mutat la digi.mobil din cauza prețurilor foarte mari la abonamente complet nejustificate . Și serviciile la internet fix erau de toată jena , practic cereau o grămadă de bani pe nimic !!!!

  16. Nu știu de ce se plâng toți, eu sunt de peste 5 ani pe Telekom și în afară de 5 martie nu am nicio nemulțumire. Plus ca în 7 euro am nelimitat si 250 minute internationale. De trafic nici nu mai spun ca una peste alta mai mult de 25 gb nu am consumat niciodată, si am fost de multe ori si logat la WiFi nu doar la datele mobile ca să ma uit in permanență la trafic să nu-l depășesc . . .

  17. Aveți servicii de tot rahatul. Șapte ani am solicitat un tehnician de la voi pentru a vedea puterea semnalului care varia între două linii si deloc. Și că orice om care se respectă vă trăgeati abonamentul anticipat că sa fiți siguri de el.

  18. Relații cu clienții ca pe vremea monopolului Romtelecom, servicii de doi lei prezentate stralucitor dar cu idei de publicitate la aspiratoare din anii ‘80… o mimunație de companie. Sa fie la ei acolo.

  19. Nelimitat,zici?!! La c viteza!? Mi-am luat și eu teapa asta de la Telekom…DOAR 1,5 Giga erau la viteza 4G, restul de “NELIMITAT” ,D-zeu cu mila…Cea mai neserioasă și pusă pe ÎNȘELAT clienți din Romania. DIGI aia sunt săraci în tehnologie, terminale proaste, lipsa stocuri,(astepti luni de zile pentru o comandă), dat în relatiile cu clienții sunt foarte corecți. FERITI-VĂ DE TELEKOM.