Prima Pagina Telekom Telekom se Plange ca Profitul din Romania e prea MIC

Telekom se Plange ca Profitul din Romania e prea MIC

Telekom se plange din cauza faptului ca profitul generat de catre afacerile din Romania este prea mic si cere o reducere a numarului de operatori de pe piata.

40

Telekom Plange Profitul Romania MIC

Telekom, unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piata din Romania, se plange din cauza faptului ca profitul generat de afacerile din tara noastra este mult prea mic, in ciuda cresterii economice “record”. Plangerile vin prin vocea lui Srini Gopalan, membru in consiliul de administratie al Deutsche Telekom, el afirmand ca exista prea multi competitori pe piata din Romania, iar de aceea profitul inregistrat este atat de mic acum.

Telekom este de parere ca in urmatorii ani piata din Romania se va consolida, insa pana atunci capacitatea de investitii este destul de limitata din cauza profitului foarte mic inregistrat de catre operatori. Piata din Romania nu este una colosala, insa cu peste 30 de milioane de clienti ai serviciilor de telefonie mobila, exista destul loc pentru fiecare “jucator”, insa Telekom a resimtit cel mai mult concurenta facuta de catre Digi Mobil in ultimii ani.

Telekom se plange ca profitul din Romania e prea mic

Telekom le cere indirect autoritatilor sa reduca numarul operatorilor de telefonie mobila din tara, dar in acelasi timp sa nu ceara sume foarte mari pentru licentele in baza carora vor fi create viitoarele retele 5G din tara noastra. Telekom cere ieftinirea spectrului radio in Romania pentru a obtine profit mai mare in baza serviciilor pe care le ofera, dar e putin probabil ca guvernul sa raspunda favorabil, daca nu este motivat corespunzator pentru asta.

„Cred că vom vedea o consolidare a pieţei de te­lecom din România în ur­mă­torii ani. Pentru că pe piaţă sunt prea mulţi jucă­tori, nivelul profi­ta­bi­li­tăţii este foarte mic, iar de aceea capa­cita­tea de a rein­vesti este destul de li­mi­tată. Indiferent de soarta discuţiilor Voda­fone – UPC, trebuie să presupui că va exista un al treilea jucător care să ofere servicii convergente fix-mobil în România.“

Telekom a pierdut milioane de clienti in ultimii ani din cauza concurentei facute de catre Digi Mobil pe piata telecom din tara noastra, iar Orange si Vodafone s-au dovedit a fi concurenti mult prea puternici. Realitatea este ca pe piata din Romania opereaza divizii ale celor mai mari grupuri telecom din lume, iar in acest context era normal ca profitul sa fie mic, mai ales ca Digi Mobil a “tras in jos” poata cu preturi mici pentru serviciile pe care le ofera.

SURSAZF
Articolul anteriorVodafone are noi Reduceri la Telefoane Mobile astazi
Urmatorul articolSamsung Galaxy S9 este mai Rezistent ca iPhone X ?
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.