UE aduce Wi-Fi Gratuit in Orasele si Comunele Europene

Uniunea Europeana va finanta instalarea de puncte de acces la internet prin Wi-Fi gratuit pentru orasele si comunele din spatiul comunitar incepand din 2018.

UE Wi-Fi Gratuit Orase si Comune Europene

Uniunea Europeana a anuntat astazi un proiect extrem de important menit sa aduca internet prin Wi-Fi gratuit in orasele si comunele din spatiul comunitar in urmatorii ani. Uniunea Europeana va incepe sa finanteze din luna mai instalarea de puncte de acces cu Wi-Fi gratuit in orasele si comunele care vor dori sa obtina banii necesari pentru aceste proiecte.

Reprezentantii oraselor si comunelor care vor sa participe la proiectul WiFi4EU pentru a avea puncte de acces la internet prin Wi-Fi gratuit vor trebui sa se inregistreze intr-un portal special. Acolo oficialii oraselor si comunelor vor trebui sa ofere toate informatiile necesare pentru a primi finantarea, insa nu se stie cat poate dura intregul proces de finantare.

Conform reprezentantilor UE, intr-o prima faza va fi oferita finantare pentru 1000 de localitati, fiecare tara dintre cele membre urmand a primi finantare pentru minim 15 localitati. pana in 2020, UE va aloca 120 de milioane de euro pentru finantarea acestor investitii, asa ca ramane de vazut cate localitati din Romania vor dori sa profite de acest program.

“Prin initiativa lansata astazi, Comisia Europeana finantează în premiera achizitia si instalarea de catre municipalitati a unor puncte de acces gratuit la internet wifi în spatiile publice. Datorita programului WiFi4EU, comunitatile locale vor putea oferi conexiune la internet de înalta calitate cetatenilor si vizitatorilor, incurajand in acelasi timp dezvoltarea de servicii digitale inovatoare. Finantarea se va face pe baza de cupoane in valoare de 15.000 de euro fiecare. Autoritatile locale vor avea libertatea de a alege furnizorul care va fi platit de Comisia Europeana.”

WiFi4EU este un proiect foarte interesant care poate aduce Wi-Fi gratuit pentru foarte multe orase si comune din Romania, insa totul depinde si de oficialitatile locale. Avand in vedere modul in care se misca lucrurile in tara noastra, nu m-as hazarda sa cred ca prea multi cetateni ai tarii se vor putea bucura de beneficiile acestui proiect foarte bun.