YouTube va Afisa mai MULTE Reclame, spre Disperarea Utilizatorilor

YouTube a anuntat astazi ca va afisa mai multe reclame in timpul clipurilor video, explicand si utilizatorii care vor fi afectati de aceasta schimbare majora.

youtube reclame video

YouTube a anuntat astazi ca va afisa mai multe reclame in clipurile video pe care le vizualizeaza utilizatorii, o schimbare care va genera cu siguranta foarte multa frustrare in randul multor persoane. Decizia celor de la YouTube are la baza dorinta de a forta cumpararea de catre abonamente RED a persoanelor care folosesc platforma doar pentru a asculta muzica, nu si pentru altceva.

YouTube va incepe sa afiseze mai multe reclame in timpul vizionarii clipurilor video, initial, pentru persoanele care doar asculta muzica in platforma, aceste reclame urmand a intrerupe redarea clipului video. Vorbim despre reclame similare cu cele pe care YouTube le ruleaza la inceputul unui clip video, si care au intre 5 si 30 de secunde, deci ele vor fi frustrante pentru multe persoane.

YouTube va afisa mai multe reclame, spre disperarea utilizatorilor

YouTube spune ca este necesar sa faca aceasta schimbare pentru a putea genera mai multi bani si a concura mai serios cu Apple Music si Spotify, in ciuda frustrarilor pe care le vor avea utilizatorii platformei. YouTube spune ca face asta si pentru a genera mai multi bani pentru artisti, insa in realitate vrea doar sa oblige oamenii sa-i cumpere abonamentele RED, lucru care nu se intampla pentru ca lumea nu vrea sa plateasca pentru serviciile de acest gen pana cand nu stie ce are de pierdut fara ele.

“People who treat YouTube like a music service, those passively listening for long periods of time, will encounter more ads. You’re not going to be happy after you are jamming ‘Stairway to Heaven’ and you get an ad right after that. There’s a lot more people in our funnel that we can frustrate and seduce to become subscribers. Once we do that, trust me, all that noise will be gone and articles people write about that noise will be gone.”

YouTube a inteles asta, astfel ca acum alege calea pe care trebuia sa o ia de la bun inceput, cea care are la baza eliminarea gratuitatilor si fortarea oamenilor sa asculte reclame enervante pentru a avea un motiv sa plateasca un abonament. Sunt 100% sigur ca multi utilizatori vor alege sa plateasca un abonament lunar la YouTube pentru a asculta orice doresc, oricand doresc, insa desigur ca pana a ajunge in acel punct, trebuie sa fie serios enervati de reclamele rulate in timpul clipurilor video.