iOS 11: Noua Problema Descoperita pe iPhone

iOS 11 are o noua problema descoperita pe telefoanele iPhone, compania Apple parand sa nu stie ceva in legatura cu ea, asa ca o va rezolva in curand pentru noi.

iOS 11 Noua Problema iPhone

iOS 11 este foarte departe de a fi un sistem de operare satisfacator pentru utilizatorii iPhone din lumea intreaga, iar astazi ne este aratat un nou bug care poate fi o problema serioasa pentru multi. Acest bug are la baza asistentul personal Siri si modul in care iOS 11 ar trebui sa protejeze mesajele utilizatorilor in ecranul de blocare, cand telefoanele sunt blocate.

iOS 11 ar trebui sa ascunda continutul notificarilor, daca utilizatorii activeaza optiunea speciala pentru acest lucru, insa Siri nu prea stie sa tina secrete, asa ca il dezvaluie la cerere. Asistentul personal va citi continutul notificarilor din ecranul de blocare chiar si cand ecranul este blocat, desi in mod normal acest lucru nu ar trebui sa se intample pe iPhone.

iOS 11 – noua problema descoperita pe iPhone

In clipul video de mai sus aveti demonstrata problema pe in iPhone care ruleaza iOS 11, iar singura aplicatie unde Siri stie sa tina secrete este cea Messages, Mesaje, a companiei Apple. Pentru restul aplicatiilor instalate in iPhone, Siri va dezvalui mesajele din notificari, chiar daca telefonul este blocat si in mod normal ele nu ar trebui sa fie afisate pentru cineva.

iOS 11 permite alegerea setarilor pentru fiecare aplicatie in parte astfel incat notificarile sa fie protejate, insa desigur ca ea nu are vreo valoare in momentul de fata. Imi imaginez ca Apple va rezolva aceasta problema pana cand iOS 11.3 va fi lansat in mod public, iar asta pentru ca ea exista inclusiv in versiunile beta ale sistemului de operare, deci nimeni nu si-a batut pana acum capul cu ea.