iOS 11: Noua Problema Descoperita pe iPhone

iOS 11 are o noua problema descoperita pe telefoanele iPhone, compania Apple parand sa nu stie ceva in legatura cu ea, asa ca o va rezolva in curand pentru noi.

iOS 11 Noua Problema iPhone

iOS 11 este foarte departe de a fi un sistem de operare satisfacator pentru utilizatorii iPhone din lumea intreaga, iar astazi ne este aratat un nou bug care poate fi o problema serioasa pentru multi. Acest bug are la baza asistentul personal Siri si modul in care iOS 11 ar trebui sa protejeze mesajele utilizatorilor in ecranul de blocare, cand telefoanele sunt blocate.

iOS 11 ar trebui sa ascunda continutul notificarilor, daca utilizatorii activeaza optiunea speciala pentru acest lucru, insa Siri nu prea stie sa tina secrete, asa ca il dezvaluie la cerere. Asistentul personal va citi continutul notificarilor din ecranul de blocare chiar si cand ecranul este blocat, desi in mod normal acest lucru nu ar trebui sa se intample pe iPhone.

iOS 11 – noua problema descoperita pe iPhone

In clipul video de mai sus aveti demonstrata problema pe in iPhone care ruleaza iOS 11, iar singura aplicatie unde Siri stie sa tina secrete este cea Messages, Mesaje, a companiei Apple. Pentru restul aplicatiilor instalate in iPhone, Siri va dezvalui mesajele din notificari, chiar daca telefonul este blocat si in mod normal ele nu ar trebui sa fie afisate pentru cineva.

iOS 11 permite alegerea setarilor pentru fiecare aplicatie in parte astfel incat notificarile sa fie protejate, insa desigur ca ea nu are vreo valoare in momentul de fata. Imi imaginez ca Apple va rezolva aceasta problema pana cand iOS 11.3 va fi lansat in mod public, iar asta pentru ca ea exista inclusiv in versiunile beta ale sistemului de operare, deci nimeni nu si-a batut pana acum capul cu ea.

17 COMENTARII

  1. Android 7 și 8, pe dispozitivele de top, nu prea au probleme. Eu nu am auzit pe nimeni sa se plângă de Android mai mult decât de iOS.

  2. De plangeri ale iOS se va auzi mai des decat Android. Pentru ca am fost obisnuiti cu un sistem sigur si fluid de la inceput pe iOS. Am fugit de Android dupa ce am avut si testat un an amandoua sisteme, dar in ultimul timp lasa de dorit iOS-ul. Inca am rabdare, poate si la ei au fost “alegeri” si s-au ales cu cei mai prosti. Daca si urmatorul ios, din toamna, va fi plin de bug-uri…imi iau un telefon nokia la care va tine bateria o luna si fac cura de dezintoxicare…

  3. Astea sunt “măgăriile”lu Apple ca să dea toată lumea update la următorul soft . Multa lume numai face update de soft. Trebuia să inventeze și ei ceva ca sa oblige lumea sa dea update și uite așa iPhone tau devine mai limitat.

  4. Am un prieten care a trecut de la iOS 10.3:3 la 11 și acum ii pare rău ! Eu tot la iOS 10.3.3 o sa rămân pana nu îl mai pot folosi !

  5. Da, arată nasol. Ai făcut instalarea pe curat? Dacă nu, dai o resetare din fabrica. Aceste erori mai apar atunci când treci de la o versiune la alta.

  6. Da, am incercat si un flash prin odin cu un hard reset (exact cum vine telefonul din fabrica) si tot degeaba, se pare ca este un bug de soft dar totuși nu toata lumea il întâlnește, am gasit maxim 5-6 postari pe forumuri în legătură cu asta. Le-am trimis un raport de erori celor de la samsung cu câteva filmulețe făcute de mine, chiar dacă livrează actualizări majore mai greu am observat ca la probleme se misca destul de repede dar având in vedere ca s8 nu mai este smartphone-ul lor de top sunt curios cât o să dureze.

  7. Odin?! Acest soft nu se mai folosește de ceva ani iar Samsung nu-l mai recomanda pentru a sincroniza dispozitivele sale. Smart Switch este softul oficial pentru a sincroniza și actualiza smartphone-urile Samsung. Poate rezolva totuși printr-o actualizare.

  8. Se folosește ?, a primit update inclusiv pentru fisierele pentru instalarea oreo care nu se mai termina în .tar si oamenii își dădeau brick la telefoane, samsung nu a recomandat niciodată utilizarea odin dar este un soft fantastic fie ca vorbim de root sau o resoftare de la a la z, de exemplu daca telefonul este blocat în boot loop nici macar switch nu il recunoaște si te obliga într-un fel sa folosesti odin. Garanția este ok atata timp cat nu modifici bootloaderul, recovery-ul sau dai root ca altfel knox intră în depresie, de ex.: eu ca sa nu mai astept oreo pentru românia am schimbat versiunea telefonului pe Germania dupa care i-am dat update. Am revenit pe România între timp deoarece am vrut să fiu cât mai aproape de original?. Toate aceste operații sunt sigure si nu afectează garanția doar ca samsung a schimbat versiunea de bootloader si o revenire la nougat este imposibilă. Odin este creat de samsung si “furat” din calculatoarele din service dupa care este modificat de comunitate, ultimul lui update a fost acum 2-3 săptămâni, pentru root de exemplu trebuie sa folosesti odin.

  9. Da, știam ca Odin se folosea sau se folosește in cazul in care vrei sa faci Root. Eu nu l-am folosit pentru ca niciodată nu am modificat softul original al unui dispozitiv.