Amprentele MORTILOR Folosite de Politie pentru Deblocarea iPhone

Politia foloseste amprentele persoanelor decedate pentru a debloca telefoanele iPhone la care nu are acces din cauza setarii unui cod de acces de catre utilizator.

Amprente MORTI Politie Deblocarea iPhone

Politia americana foloseste cu succes amprentele persoanelor decedate pentru a debloca telefoanele iPhone la care nu au acces, deoarece dispozitivele sunt blocate si codul de acces nu este cunoscut. Desi anul trecut au existat discutii contradictorii cu privire la posibilitatea de a folosi mainile persoanelor decedate pentru a debloca un iPhone, ei bine se pare ca politia foloseste doar amprente culese de la aceste persoane pentru a face deblocarea.

Politia obisnuieste in mod constant sa deblocheze telefoanele iPhone ale persoanelor decedate folosindu-le amprentele, surse din cadrul autoritatilor sustinand ca nici nu au nevoie de un mandat de perchezitie informatica pentru asta. Practica este una controversata in SUA, legalitatea actiunii fiind discutabila, insa celor din politie le pasa prea putin de asta, asa ca nu se vor opri prea curand din deblocari facute cum vor ei.

Amprentele mortilor folosite de politie pentru deblocarea iPhone

In cazul iPhone X, un expert in securitate informatica sustine ca Face ID poate fi pacalit cu poze, desi deocamdata nu exista o demonstratie credibila care sa arate acest lucru, mastile functionand totusi cu succes. Face ID este prezentat ca fiind nesigur deoarece permite si deblocarea cu un singur ochi, insa aceasta este o functie pentru a permite utilizarea de catre orice persoane, dar in cazul unui cadavru, deblocarea se face foarte usor.

“For instance, the technique has been used in overdose cases, said one source. In such instances, the victim’s phone could contain information leading directly to the dealer. And it’s entirely legal for police to use the technique, even if there might be some ethical quandaries to consider. Marina Medvin, owner of Medvin Law, said that once a person is deceased, they no longer have a privacy interest in their dead body. “We do not need a search warrant to get into a victim’s phone, unless it’s shared owned.””

Practic politia foloseste orice fel de metode poate pentru a debloca telefoanele iPhone intr-o lume in care compania Apple incearcas a le securizeze oricat de bine poate, cu tehnologii de securitate biometrica. Daca politia a reusit sa faca deblocarea telefoanelor iPhone folosind amprentele persoanelor decedate, atunci Face ID va fi si mai simplu de deblocat, unde simpla deschidere a unui ochi rezolva intreaga problema foarte simplu.