Android: Iata cand va fi COPIAT Face ID de Competitorii Apple

Producatorii de telefoane Android au mari dificultati in a copia Face ID din iPhone X, compania Apple avand un avans in fata lor, dar nu pentru foarte mult timp.

Android COPIAT Face ID Competitorii Apple

Producatorii de telefoane Android se chinuie de cateva luni sa copieze Face ID din iPhone X, insa se pare ca e inca sunt foarte departe de a putea oferi ceva similar pentru clientii din lumea intreaga. Conform unor informatii venite de la un reputat analist astazi, producatorii de telefoane Android vor putea abia prin 2019 sa copieze Face ID din iPhone X in propriile telefoane mobile pentru a oferi o experienta apropiata de cea creata de Apple.

Huawei este prezentat ca fiind primul producator de smartphone-uri Android care va aduce pe piata o solutie cu o functionalitate cat mai apropiata de cea Face ID din iPhone X, asta desi compania sustine ca deja o are. Problema este ca acum Huawei si alti producatori Android au solutii inferioare deoarece nu pot folosi camere frontale la fel de performante precum cea TrueDepth din iPhone X din cauza productiei foarte limitate.

Android – iata cand va fi copiat Face ID de catre competitorii Apple

Restul producatorilor de telefoane Android lucreaza deasemenea la solutii proprii de recunoastere faciala la fel de avansate precum Face ID din iPhone X, insa si acestea au nevoie de mult timp de dezvoltare inainte de lansare. O mare problema si pentru ei este productia in cantitati mari a modulelor cu senzori care sa faca o recunoastere faciala 3D avansata, simplul hardware fara software dedicat, separat de cel din Android, nefiind suficient.

“With advantages in BOM, we see ToF becoming the Android camp’s mainstream facial recognition solution, as long as production yield and recognition quality don’t become major issues.”

Apple este prezentata de catre foarte multi analisti ca fiind cu 2 ani in fata producatorilor Android in ceea ce priveste sistemul de recunoastere faciala implementat in iPhone X, iar asta nu se va schimba prea curand. Cei de la Apple au reusit sa gaseasca producatori care sa-i poata furniza suficient de multe camere TrueDepth pentru a implementa tehnologia, insa desigur ca au facut si un software suficient de bun pentru a face mapare 3D a fetelor utilizatorilor.

4 COMENTARII

  1. Nu-i rea deblocarea FaceID,dar personal prefer amprenta in ecran. Nu cred ca producatorii Android sufera mult atat timp cat pot pune in telefoane amprenta in ecran.

  2. Adica sa imbunatateasca recunoasterea faciala din android pe care Apple a copiat o
    Se vb asa de parca toata gloata cap – coada si a anuntat intentia de a o adopta in viitor ….avans de 2 ani in fata producatorilor android la ce ?????? La recunoastere faciala ? Ca nu are niciun avantaj real in fata celorlalte metode de deblocare
    Mai incetati odata cu avansul asta de 2 ani in fata celorlalți ca il repetati doar de dragul de al repeta

  3. A inventat Apple cumva identificarea faciala? Daca nu, inseamna ca si apple a COPIAT. Asta cu copiatul e cam rasuflata. Apple nu a mai castigat procese si nu a mai dat in judecata pe nimeni de multa vreme (in afara de cerseala la FRAND-uri). Poate invers. Altii ii dau in judecata. Pentru ca realitatea e ca in ziua de azi apple inoveaza plua. Pe vremuri erau top la tehnologie. In curand o sa copieze dupa chinezi.

    Oricum, cum spune si @edi, la ce ai avea nevoie de asa ceva cand amprenta e mult mai rapida? Deblochezi telefonul in timp ce il scoti din buzunar si dureaza oricum mult mai putin. Ca sa nu mai zic ca din 10 deblocari X-ul da 1-2 erori si tot la cod ajungi.