Android: Iata cand va fi COPIAT Face ID de Competitorii Apple

Producatorii de telefoane Android au mari dificultati in a copia Face ID din iPhone X, compania Apple avand un avans in fata lor, dar nu pentru foarte mult timp.

Android COPIAT Face ID Competitorii Apple

Producatorii de telefoane Android se chinuie de cateva luni sa copieze Face ID din iPhone X, insa se pare ca e inca sunt foarte departe de a putea oferi ceva similar pentru clientii din lumea intreaga. Conform unor informatii venite de la un reputat analist astazi, producatorii de telefoane Android vor putea abia prin 2019 sa copieze Face ID din iPhone X in propriile telefoane mobile pentru a oferi o experienta apropiata de cea creata de Apple.

Huawei este prezentat ca fiind primul producator de smartphone-uri Android care va aduce pe piata o solutie cu o functionalitate cat mai apropiata de cea Face ID din iPhone X, asta desi compania sustine ca deja o are. Problema este ca acum Huawei si alti producatori Android au solutii inferioare deoarece nu pot folosi camere frontale la fel de performante precum cea TrueDepth din iPhone X din cauza productiei foarte limitate.

Android – iata cand va fi copiat Face ID de catre competitorii Apple

Restul producatorilor de telefoane Android lucreaza deasemenea la solutii proprii de recunoastere faciala la fel de avansate precum Face ID din iPhone X, insa si acestea au nevoie de mult timp de dezvoltare inainte de lansare. O mare problema si pentru ei este productia in cantitati mari a modulelor cu senzori care sa faca o recunoastere faciala 3D avansata, simplul hardware fara software dedicat, separat de cel din Android, nefiind suficient.

„With advantages in BOM, we see ToF becoming the Android camp’s mainstream facial recognition solution, as long as production yield and recognition quality don’t become major issues.”

Apple este prezentata de catre foarte multi analisti ca fiind cu 2 ani in fata producatorilor Android in ceea ce priveste sistemul de recunoastere faciala implementat in iPhone X, iar asta nu se va schimba prea curand. Cei de la Apple au reusit sa gaseasca producatori care sa-i poata furniza suficient de multe camere TrueDepth pentru a implementa tehnologia, insa desigur ca au facut si un software suficient de bun pentru a face mapare 3D a fetelor utilizatorilor.

Articolul precedentApple: Produsele Noi pe care le va lansa pe 27 Martie
Articolul următoreMAG. Flash Deals. ULTIMELE MINUTE cu Oferte Speciale!
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.