Finlanda face o Investitie Uriasa in Nokia, iata de ce

Finlanda a facut o investitie masiva in compania Nokia, guvernul tarii dorind sa intareasca actionariatul, dar si de a sustine viitoarele inovatii ale companiei.

Finlanda Investitie Uriasa Nokia

Finlanda a facut o investitie uriasa in compania Nokia printr-o companie de investitii creata de catre guvern, viitorul Nokia parand sa fie asigurat in acest punct. Conform informatiilor furnizate de catre guvernul finlandez, investitia se ridica la 844 milioane de euro in momentul de fata, guvernul avand acum si un procent mare din companie.

Nokia este cea mai mare companie din Finlanda, iar investitia facuta de catre guvern are rolul de a ajuta compania sa investeasca mai mult in dezvoltarea de tehnologii de ultima generatie. Nokia lucreaza in momentul de fata la multe echipamente pentru retelele 5G, iar investitia facuta de catre guvernul finlandez o va ajuta sa-si indeplineasca toate proiectele.

Guvernul finlandez este deasemenea interesat ca in viitor sa aiba un om in consiliul director al celor de la Nokia, iar asta dupa ce pana acum nu a fost interesat de vreo pozitie de conducere. Guvernul a considerat ca actionariatul Nokia a ramas fara multi investitori finlandezi, iar investitia de acum are rolul de a creste procentul de investitori locali.

“We believe that this will be a good investment. One must remember that Nokia is Finland’s largest company and its Finnish ownership has been rather thin. The appealing factors for us are the company’s strong market position combined with broad technological expertise.”

Nokia ramane un brand extrem de puternic in lumea telefoniei mobile, desi compania nu mai dezvolta vreun asemenea produs, cel putin deocamdata, compania HMD Global preluand aceasta activitate. Cu o investitie atat de mare facuta de catre guvernul finlandez, compania Nokia are un viitor foarte interesant in fata, asa ca va fi interesant de vazut ce va lansa in viitor.