iPad 2018 – PRET, SPECIFICATII, LANSARE SI IMAGINI

iPad 2018 a fost prezentata astazi de catre compania Apple, toate noutatile privind specificatiile, data de lansare si pretul fiind dezvaluite de catre americani.

iPad 2018 pret lansare specificatii

iPad 2018, sau cea de-a sasea generatie a tabletei iPad, a fost anuntata astazi de catre compania Apple in cadrul unei conferinte de presa organizata in Chicago, SUA. Vorbim despre un eveniment care are drept tematica educatia, cei de la Apple actualizand modelul lansat in 2017 cu o serie de schimbari pentru a-l face atractiv pentru scoli, elevi si studenti.

iPad 2018 urmeaza sa fie cea mai ieftina versiune a tabletelor iPad pe care compania Apple le vinde in momentul de fata, dar desigur ca are si cele mai putine functii dintre toate. Desi aceasta versiune ieftina a iPad are mai putine functii, ea vine totusi cu o schimbare interesanta, mai exact implementarea de suport pentru Apple Pencil.

Specificatii

iPad 2018 specificatii

iPad 2018 ramane cu acelasi ecran de 9.7 inch pe care il vedem in mdoelul de anul trecut, insa pastreaza Touch ID pentru scanarea amprentei, deci Face ID nu va face parte din serie. Totusi, la pretul de 300 de dolari, cat va costa acest produs in SUA, Apple a inclus un ecran cu o rata de refresh mai mare, pentru a permite folosirea Apple Pencil.

iPad 2018 are deasemenea integrat un sistem care isi da seama cata presiune este aplicata pe ecran si acest lucru este foarte util in aplicatiile pentru creatie. iPad ramane cu aceleasi margini mari pentru ecrane, dar va avea incluse in suita iWork unele functii speciale pentru creativitate si mediul educational.

iPad 2018 aplicatii

iPad 2018 are un chip A10, din seria iPhone 7, o camera principala de 8 megapixei si o greutate de doar 453 de grame, deci nu vorbim despre schimbari substantiale fata de seria anterioara. Practic, folosirea unui chip A10 Fusion din seria iPhone 7 este o dovada clara a faptului ca tableta nu e gandita pentru a oferi performante extraordinare.

iPad 2018 urmeaza sa ofere tot 10 ore de autonomie pentru baterie, la fel ca modelele lansate inaintea sa, deci este practic doar un upgrade fata de seria anterioara. La fel ca orice alt produs Apple ce poate rula iOS 11, iPad 2018 permite folosirea de aplicatii pentru realitate augmentata, destul de multe fiind create pana acum pentru tabletele Apple.

iPad noutati 2018

iPad 2018 este oferita clientilor din mediul educational cu 200 GB de spatiu de stocare iCloud gratuit, insa va permite inclusiv folosirea de stylusuri terte, precum cele ale Logitech.

Pret si lansare

iPad 2018 va fi disponibila pentru comanda incepand de astazi prin intermediul Apple Store, insa livrarile vor incepe in cursul zilelor urmatoare. iPad 2018 urmeaza sa coste 329 dolari, fara TVA, in SUA, sau 299 de dolari, fara TVA, pentru scoli, insa in Romania ar putea costa cam 400 de euro, lansarea pentru noi nefiind anuntata inca.