Facebook Messenger: Primele PROBLEME pentru Facebook

Facebook Messenger genereaza primele probleme majore pentru compania Facebook, un scandal recent generand discutii cu privire la actiunile companiei americane.

Facebook Messenger PROBLEME Facebook

Facebook Messenger este in centrul atentiei astazi dupa ce saptamana trecuta s-a dezvaluit faptul ca Facebook colecteaza SMS-uri si agenda de apeluri a utilizatorilor care au telefoane mobile cu sistem de operare Android. Compania Facebook a dezmintit acest lucru printr-un comunicat de presa, insa aceasta practica pentru Facebook Messenger, si nu numai, este foarte veche si compania americana a spus ca face asta deoarece Google ii permite prin Android.

Facebook Messenger este acum tinta unui nou proces deschis impotriva companiei Facebook, motivatia petentilor avand la baza faptul ca le-au fost colectate fara sa stie SMS-urile si agenda de apeluri. Cei care au deschis acest proces impotriva Facebook Messenger ar vrea ca si alti utilizatori ai platformei de mesagerie sa li se alature pentru ca Facebook sa fie trasa la raspundere pentru colecarea datelor fara ca oamenii sa stie ce se intampla.

Facebook Messenger – primele probleme pentru Facebook

Facebook Messenger colecteaza SMS-uri si agenda de apeluri a utilizatorilor Android pentru ca aplicatia cere permisiuni sa faca asta, iar utilizatorii le accepta fara sa stie intr-adevar ce se intampla in fundal. Facebook a spus totusi ca datele preluate prin Facebook Messenger sunt stocate in mod securizat in serverele sale, deci teoretic doar compania si agentiile de securitate americane, si ale altor tari, le-ar putea accesa pentru a le analiza, desi in mod normal nici asta nue  chiar ok.

“Three users of the Facebook Messenger app sued Facebook on Tuesday, saying the social network violated their privacy by collecting logs of their phone calls and text messages, in the latest legal challenge facing the company. The U.S. lawsuit filed in federal court in the Northern District of California seeks status as a class action on behalf of all affected users and asks for unspecified damages.”

Facebook Messenger este una dintre cele mai mari platforme de mesagerie de pe planeta, iar faptul ca a colectat SMS-uri si agenda de apeluri de la utilizatori n-ar trebui sa mire pe nimeni, pentru ca Facebook culege tot ce poate de la oameni. Facebook Messenger nu poate colecta aceleasi date de la iPhone deoarece Apple nu-i permite aplicatiei sa acceseze asemenea date, altfel Facebook ar fi cules fara rezerve informatii si de la utilizatorii iOS de-a lungul anilor.