Prima Pagina Facebook Facebook: NOI Functii MAJORE Lansate dupa Scandalul Cambridge Analytica

Facebook: NOI Functii MAJORE Lansate dupa Scandalul Cambridge Analytica

Facebook a anuntat lansarea unor noi functii majore pentru iPhone si Android in urma scandalului Cambridge Analytica, iar toti utilizatorii trbeuie sa stie de ele.

4

Facebook NOI Functii MAJORE Lansate

Facebook a anuntat astazi lansarea unor functii extrem de importante pentru utilizatorii iPhone si Android din lumea intreaga, totul venind in urma scandalaului Cambridge Analytica, ce a zguduit intreaga lume. In fata numeroaselor critici si a marilor companii care isi sterg paginile de pe celebra retea de socializare, Facebook a anuntat noi functii care permit gestionarea datelor personale salvate in retea, si restrictionarea accesului la ele.

Facebook avea si pana acum unele optiuni disponibile pentru utilizatorii care doreau sa isi tina datele private, insa nu toata lumea stia unde sa le gaseasca, sau cum sa le foloseasca, asa ca acum lucrurile sunt simplificate. Facebook spune ca functiile noi care vin in actualizari ce vor fi lansate astazi pentru aplicatiile iPhone si Android vor facilita gestionarea datelor personale si implicit vor tine utilizatorii in mai multa siguranta cand folosesc reteaua.

Facebook: NOI Functii MAJORE Lansate dupa Scandalul Cambridge Analytica

Facebook a creat un meniu numit Privacy Shorcuts care permite controlarea datelor personale din doar cateva atingeri ale ecranului si ofera explicatii privind modul de utilizare al functiilor. Practic, Facebook incearca sa ii ajute pe oameni sa gaseasca mai usor optiunile de securitate si intimitate pentru date, oferind in acelasi timp si explicatii mai clare cu privire la ceea ce ofera ele, astfel incat utilizatorii sa le inteleaga mult mai bine.

Facebook are de dat foarte multe raspunsuri in urma scandalului Cambridge Analytica, avand deja si cateva procese deschise de catre utilizatori si chiar actionari, deci situatia este foarte complicata pentru companie. Cat de departe se va merge in acest caz nu stie nimeni, insa iata ca Facebook incearca sa isi rascumpere unele dintre greselile facute, iar in comunicatul de presa de mai jos aveti explicate noile functii oferite pentru utilizatorii globali.

“Facebook: Protecţia datelor personale devine acum mai simplă

Evenimentele de săptămâna trecută au demonstrat că mai avem încă mult de lucru pentru a ne consolida politicile şi a îi ajuta pe oameni să înţeleagă mai bine modul în care Facebook funcţionează şi opţiunile pe care le au în privinţa datelor personale. Ni s-a spus foarte clar că setările legate de protecţia datelor personale şi alte instrumente importante sunt greu de identificat de către utilizatori şi trebuie să facem mai mult pentru a îi informa în mod corect pe oameni. Astfel că, pe lângă anunţul lui Mark de săptămâna trecută – despre prevenirea folosirii abuzive a platformei Facebook, înăsprirea regulilor şi simplificarea modului în care oamenii pot restricţiona accesul aplicaţiei la datele lor personale – vom lua o serie de măsuri în perioada următoare, astfel încât utilizatorii să aibă mai mult control în privinţa protecţiei acestor date. O bună parte a actualizărilor este în lucru de ceva timp, însă evenimentele recente le-au reconfirmat importanţa.

Setările şi instrumentele pentru gestionarea datelor personale devin mai uşor de găsit

Opţiuni mai uşor de localizat şi utilizat. Am remodelat întregul meniu de Setări pentru dispozitivele mobile, de sus în jos, astfel încât totul să poată fi găsit cu uşurinţă. Am renunţat la diferitele Setări dispersate pe aproape 20 de ecrane şi le-am adus pe toate într-un singur loc. Am înlăturat opţiunile ce nu mai erau de actualizate, astfel încât să fie clar ce informaţie poate fi sau nu partajată cu aplicaţia.

Un nou meniu: Privacy Shortcuts. Pe lângă simplificarea meniului de Setări, oamenii ne-au spus că informaţiile privind protecţia datelor personale, securitatea şi reclamele ar trebui să fie mult mai uşor de găsit. Privacy Shortcuts este un meniu ce permite controlul datelor din câteva atingeri ale ecranului şi oferă explicaţii clare despre modul în care acest control funcţionează. Toate aceste elemente oferă o experienţă vizuală îmbunătăţită, mai clară şi mai uşor de găsit. De aici, utilizatorii pot să:

  • Îşi îmbunătăţească securitatea contului: mai multe straturi de protecţie pot fi adăugate contului, precum autentificarea în doi paşi. Dacă această opţiune este activată, iar cineva încearcă să se autentifice de pe un dispozitiv necunoscut până atunci, platforma va trimite o cerere de confirmare.
  • Îşi gestioneze informaţiile personale: postările de până atunci pot fi revizuite sau şterse dacă este cazul. Aici sunt incluse postările distribuite sau reacţii la acestea, cererile de prietenie transmise sau căutările făcute pe Facebook.
  • Stabilească ce reclame sunt afişate: prin gestionarea informaţiilor pe care le folosim pentru a afişa reclame; Ad Preferences explică modul în care funcţionează publicitatea pe Facebook şi care sunt opţiunile utilizatorilor.
  • Controleze cine poate vedea postările şi informaţiile de profil: informaţiile postate pe Facebook aparţin utilizatorilor şi ei sunt cei care trebuie să stabilească cine le poate vedea şi ce tip de informaţii sunt afişate pe profil.

Instrumente pentru a găsi, descărca şi sterge datele de pe Facebook.  Este important să putem oferi informaţii clare despre modul în care colectăm şi utilizăm datele, dar este şi mai important ca oamenii să vadă şi să gestioneze propriile informaţii. Unii oameni vor să şteargă unele lucruri pe care le-au postat cu ceva timp în urmă, alţii sunt pur şi simplu curioşi să afle ce informaţii deţine Facebook despre ei. Aşa că am introdus opţiunea Access Your Information – un mod mai sigur prin care oamenii pot accesa si gestiona informaţii precum postări, reacţii, comentarii sau căutări. Din această secţiune pot fi şterse orice informaţii din Timeline sau legate de profil, ce nu ar trebui să mai fie pe Facebook.

Am simplificat şi modul în care datele postate pe Facebook pot fi descărcate –  pentru că, în esenţă, acestea aparţin utilizatorilor. O copie securizată a acestora poate fi descărcată şi chiar transferată către un alt serviciu. Aici sunt incluse fotografii, contacte adăugate contului, postări din Timeline şi altele.

Ce urmează?

Este tot în responsabilitatea noastră să spunem utilizatorilor ce date colectăm şi utilizăm, într-un limbaj detaliat, însă uşor de înţeles. În săptămânile următoare vom propune o serie de actualizări ale Condiţiilor de Utilizare a Facebook, bazate pe angajamentul nostru faţă de oameni.

Vom actualiza şi politica de utilizare a datelor pentru a explica mai bine ce date colectăm şi cum le utilizăm. Scopul acestor actualizări este transparenţa şi nu dobândirea unor noi permisiuni de a colecta, utiliza şi distribui informaţiile.

Pentru aceste schimbări am lucrat împreună cu autorităţile de reglementare, legiuitori şi experţi în protecţia datelor. Vom reveni cu detalii, inclusiv pe tema măsurilor anunţate de Mark săptămâna trecută.