iOS 11.3: Apple va Permite Descarcarea Datelor pe care le-a Colectat despre tine

Apple implementeaza in iOS 11.3 noi functii pentru protejarea intimitatii utilizatorilor, anuntand si posibilitatea de a descarca datele asociate unui Apple ID.

iOS 11.3 securizare date apple id

iOS 11.3 vine cu o functie noua pentru utilizatori, mai exact una care va permite vizualizarea unei iconite speciale in momentul in care o aplicatie vrea sa acceseze date stocate in telefoane si tablete. Apple sustine ca iOS 11.3 va afisa o atentionare doar cand aplicatiile vor sa acceseze anumite date, si nu intotdeauna cand fac asta, pentru ca oferirea acceptului o data, va avea valabilitate in viitor.

iOS 11.3 protectie date

Separat de asta, compania Apple va implementa deasemenea si o noua sectiune in website-ul care permite administrarea Apple ID-urilor de catre clientii sai. Folosind aceasta noua sectiune, clientiiApple vor avea posibilitatea de a descarca o copie da datelor pe care Apple le-a colectat de-a lungul timpului in legatura cu ei, ceva similar cu ceea ce ofera Facebook.

Apple ofera acesta functionalitate noua pentru a respecta legislatia europeana de protectie a intimitatii utilizatorilor, deci noua sectiune va fi disponibila pana in mai, cand intra in vigoare legislatia europeana. Apple sustine ca vom putea descarca date precum contate, poze, preferinte muzicale, inforamtii din calendar si multe alte date stocate in serverele Apple.

“The site will also let customers correct personal information, temporarily deactivate their account, and completely delete it. The new privacy controls are designed to comply with the European Union’s General Data Protection Regulation, which kicks in May 25.”

Apple va permite deasemenea corectarea informatiilor personale despre noi, dar inclusiv dezactivarea, sau stergerea unui Apple ID, daca nu mai avem nevoie de el, sau a fost compromis. Apple urmeaza sa ofere toate aceste functii pana in data de 25 mai, cand intra in vigoare noua legislatie europeana, asa ca atunci cand va fi disponibila, voi reveni cu detalii suplimentare.