iOS 11.3: Cum Readuci Performantele iPhone la Normal

iOS 11.3 are implementata o noua functie care permite dezactivarea limitarii performantelor din cauza bateriei care are un grad ridicat de uzura.

iOS 11.3 Performantele iPhone Normal

iOS 11.3 aduce o noua functie pentru iPhone din partea companiei Apple, cei din Cupertino permitand in sfarsit dezactivarea sistemului care limiteaza performantele iPhone in functie de gradul de uzura al bateriei. Apple a introdus in meniul Settings > Battery > Battery Health, Configurari > Baterie > Stade sanatate baterie, un nou meniu unde aflam care este starea bateriei noastre si daca performantele sunt limitate, sau nu, de catre iOS.

iOS 11.3 aduce aceasta functionalitate in format beta pentru toata lumea, deci informatiile privind starea bateriei ar putea fi inexacte pentru unele telefoane, insa altceva mai sigur nu exista deocamdata. Partea buna este ca iOS 11.3 permite dezactivarea functiei ce limiteaza performantele iPhone in functie de starea bateriei, asa ca indiferent ce nivel de energie mai poate stoca ea, puteti readuce performantele iPhone la normal.

iOS 11.3: Cum Readuci Performantele iPhone la Normal

iOS 11.3 are explicate mai jos toate informatiile necesare privind noua functie care ofera detalii privind starea de sanatate a bateriei, ele venind direct de la compania Apple. Ceea ce trebuie sa stiti, este ca atunci canda veti in acest meniu disponibila optiunea Disable, Dezactivatii, veti putea deactiva limitarea performantelor iPhone in iOS 11.3, dar exista posibilitatea ca telefoanele voastre sa se inchida din senin in timp ce le folositi.

iOS 11.3 baterie capacitate maxima

Capacitatea maximă a bateriei tale

Ecranul Sănătate baterie include informații privind capacitatea maximă a bateriei și privind capacitatea bateriei de a livra performanță de vârf.

Capacitatea maximă a bateriei măsoară capacitatea bateriei în raport cu cea din momentul în care bateria era nouă. Bateriile sunt la 100% atunci când sunt activate pentru prima dată, iar capacitatea lor va scădea pe măsură ce bateriile se învechesc din punct de vedere chimic, lucru ce poate avea ca rezultat reducerea perioadelor între încărcările dispozitivului.

O baterie normală este concepută să păstreze până la 80% din capacitatea inițială și după 500 de cicluri de încărcare complete, în condiții de utilizare normală. Garanția de un an include service pentru o baterie defectă. Dacă garanția expiră, Apple oferă service contra-cost pentru baterii. Află mai multe despre ciclurile de încărcare.

iOS 11.3 baterie capacitate maxima

Performanța este normală

Când starea bateriei poate susține performanțe de vârf în condiții normale și nu are aplicate funcționalități de gestionare a performanței, vei vedea acest mesaj:

“Bateria dvs. permite în prezent o performanță de vârf normală.”

iOS 11.3 baterie performante 1

Funcționalitate de gestionare a performanței aplicată

Când a fost aplicată funcționalitatea de gestionare a performanței, vei vedea acest mesaj:

“Acest iPhone a suferit o oprire neașteptată, deoarece bateria nu a putut furniza puterea de vârf necesară. Pentru a preveni repetarea acestei situații, au fost aplicate măsuri de gestionare a performanței. Dezactivați…”

Reține: dacă dezactivezi funcționalitatea de gestionare a performanței, nu o vei putea reactiva. Aceasta va fi reactivată automat dacă mai are loc o închidere neașteptată. Vei avea la dispoziție și opțiunea de a dezactiva această funcționalitate.

iOS 11.3 sanatate necunoscuta baterie

Sănătate necunoscută baterie

Dacă iOS nu poate stabili starea de sănătate a bateriei, vei vedea acest mesaj:

“Acest iPhone nu poate determina starea de sănătate a bateriei. Un furnizor de service autorizat Apple poate verifica bateria. Mai multe despre opțiunile de service…”

Această problemă poate fi cauzată de o baterie instalată necorespunzător sau de o piesă necunoscută din baterie.

iOS 11.3 baterie limitare performante dezactivat

Funcționalitatea de gestionare a performanței este dezactivată

Dacă dezactivezi funcționalitatea de gestionare a performanței care a fost aplicată, vei vedea acest mesaj:

“Acest iPhone a suferit o oprire neașteptată, deoarece bateria nu a putut furniza puterea de vârf necesară. Ați dezactivat manual măsurile de gestionare a performanței.”

Dacă dispozitivul se confruntă cu o altă închidere neașteptată, funcționalitățile de gestionare a performanței vor fi reaplicate. Vei avea la dispoziție și opțiunea de a dezactiva această funcționalitate.

iOS 11.3 baterie deteriorata

Sănătate baterie deteriorată

Dacă sănătatea bateriei s-a deteriorat semnificativ, va apărea mesajul de mai jos:

“Starea de sănătate a bateriei dvs. este degradată semnificativ. Un furnizor de service autorizat Apple poate înlocui bateria pentru a restabili complet performanța și capacitatea. Mai multe despre opțiunile de service…”

Acest mesaj nu indică nicio problemă legată de siguranță. Poți folosi în continuare bateria. Cu toate acestea, este posibil să te confrunți cu probleme mai evidente legate de baterie și performanță. Înlocuirea bateriei cu una nouă îți poate oferi o experiență superioară.

14 COMENTARII

  1. Să-i ia naiba cu rebuturile lor de baterii! La ora actuală există tehnologii care permit fabricarea de baterii performante, nu doar din punct de vedere al capacității într-un form factor relativ mic, dar mai ales din punct de vedere al rezistenței în timp. Partea rea pentru consumatori e că la cârma Apple se află un contabil, lacom ca un vultur pleșuv. Și uite așa băieții creativi, aflați sub conducerea contabilului, vin cu câte o idee din asta de a ”prelungi” viața bateriilor pe ascuns, limitând performanțele device-ului. And when the shit hits the fan, găsim alte soluții: nu mai limităm performanțele, dar dăm vina pe user: vrei performanțe? Vei distruge bateria… Și uite așa rămâne bugetul de investiții intact, și șefuțu’ satisfăcut (pun intended)!

  2. Nu dane…partea rea e ca cumpara lumea cacatu ala de iphone….facut din bucati de proasta calitate..baterie de 2 lei si ecrane mid range de la samsung..macar de luat ceva hi end…

  3. eu cred ca e vrajeala marca apple cu functia asta. eu am fost in ianuarie cu al meu iPhone 6s plus in service sa imi schimb bateria, cei de acolo au check-uit telefonul si mi-au spus ca am 580 de cicluri si capacitate sub 80% si ca trbuie schimbata bateria dar nu au pana prin martie. ok bun. acuma am facut update la 11.3 si ce credeti ca imi arata iOS-ul? bateria mea are o capacitate de 81% si tel merge la performante maxime. hmmmm e drep ca dupa acest update observ ca functioneaza foarte bine, nu pot sa reprosez nimica in privinta asta.

  4. Pe iPhone 7 merge impecabil , este cred eu cea mai buna varianta de iOS 11 ! Nu am nimic de reproșat , iar bateria … și aici este foarte ok , dacă pana ieri la ora asta mai aveam 30% energie , acum am 47% . Sunt foarte mulțumit de 11.3 !