Apple Watch ar putea Ajuta Politia sa Rezolve un Omor

Apple Watch este folosit de catre politie pentru a rezolva un omor, datele analizate de catre criminalisti ducand la arestarea unui posibil suspect in caz.

Apple Watch Ajuta Politia Rezolve Omor

Un Apple Watch ar putea ajuta politia din Australia sa rezolve un omor petrecuta in anul 2016, smartwatch-ul companiei americane continand informatii care ar putea duce la condamnarea unei femei. Victima unui omor petrecute in 2016 purta un Apple Watch cand a fost ucisa, iar in baza datelor analizate de catre criminalisti, o persoana a fost arestata sub suspiciunea de omor.

Myrna Nilsson este numele victimei acestui omor, crima petrecandu-se in septembrie 2016, iar nora sa, Caroline Nilsson, a declart pentru politie ca de vina ar fi cativa barbati cu care avusera o altercatie in trafic in acea zi. Conform lui Caroline, acei barbati ar fi patruns in casa cu forta si i-ar fi ucis soacra, insa criminalistii sunt de o cu totul alta parere dupa investigarea datelor din Apple Watch.

Apple Watch ar putea ajuta Politia sa rezolve un omor

Conform datelor preluate din Apple Watch, criminalistii au stabilit data omorului cu o exactitate de aproximativ 7 minute, iar datele contrazic declaratiile lui Caroline. Conform procurorului care coordoneaza ancheta, Caroline ar fi dat o declaratie mincinoasa, iar un judecator din Australia i-a dat dreptate si a hotarat ca nora femeii ucise sa fie arestate preventiv.

“Ms Matteo said a forensic expert had analysed the dead woman’s Apple smartwatch and had narrowed the time from when she was attacked to when she died to a seven-minute window. The prosecutor said if those timings were accepted then it contradicted statements from the accused that her mother-in-law had been involved in an argument with her attackers for about 20 minutes.”

Datele preluate din Apple Watch confirma declaratia privind presupusa altercatie cu unii barbati in trafic, insa nu si ceea ce spune Caroline in legatura cu patrunderea prin forta in casa victimei. Nu se stie exact ce fel de date au analizat criminalistii pentru a ajunge la concluzia ca nora victimei a mintit in declaratii, insa daca un judecator a dat castig de cauza parchetului, e clar ca ele sunt convingatoare.