Facebook ataca Apple dupa Scandalul Cambridge Analytica

Facebook ataca Apple dupa scandalul Cambridge Analytica si afirmatiile facute de catre presedintele celor din Cupertino in cursul saptamanii trecute.

Facebook Apple Scandalul Cambridge Analytica

Saptamana trecuta Apple recomanda indirect parasirea Facebook de catre utilizatorii din lumea intreaga, totul ca urmare a scandalului Cambridge Analytica de luna trecuta. Presedintele Apple, Tim Cook, a afirmat ca unele companii care ofera servicii gratuite isi sustin activitatea din folosirea datelor pe care utilizatorii le ofera pentru a le folosi serviciile in lumea intreaga.

Mark Zuckerberg, presedintele Facebook, a raspuns astazi si afirma ca Tim Cook nu prezinta adevarul si ca daca Apple cere bani pe produse, asta nu inseamna ca are si dreptate. Facebook ofera un serviciul gratuit care conecteaza oameni din intreaga lume si vinde publicitate in platforma pentru a-l putea sustine, aceasta folosind date confidentiale ale utilizatorilor.

Ceea ce Facebook nu spune este ca mai nimeni nu ar plati pentru acest serviciu daca s-ar cere bani pentru el, insa compania trebuie sa isi apere in vreun fel pozitia in acest moment. Facebook a monitorizat toata activitatea oamenilor pentru a afisa reclame relevante si a castiga bani, iar acum incearca sa se apere in fata acuzatiilor ca a oferit datele liber pentru companii rau intentionate.

“You know, I find that argument, that if you’re not paying that somehow we can’t care about you, to be extremely glib. And not at all aligned with the truth. The reality here is that if you want to build a service that helps connect everyone in the world, then there are a lot of people who can’t afford to pay.”

Facebook si Apple sunt doua dintre cele mai mari companii de pe planeta, iar prima depinde foarte mult de a doua, deoarece o mare parte dintre utilizatorii sai folosesc iDevice-uri. Desigur ca Facebook nu se va schimba in vreun fel, sau altul, din cauza scandalului Cambridge Analytica, insa asta nu va opri lumea din a folosi incontinuare platforma.