Prima Pagina Facebook Facebook ataca Apple dupa Scandalul Cambridge Analytica

Facebook ataca Apple dupa Scandalul Cambridge Analytica

Facebook ataca Apple dupa scandalul Cambridge Analytica si afirmatiile facute de catre presedintele celor din Cupertino in cursul saptamanii trecute.

Facebook Apple Scandalul Cambridge Analytica

Saptamana trecuta Apple recomanda indirect parasirea Facebook de catre utilizatorii din lumea intreaga, totul ca urmare a scandalului Cambridge Analytica de luna trecuta. Presedintele Apple, Tim Cook, a afirmat ca unele companii care ofera servicii gratuite isi sustin activitatea din folosirea datelor pe care utilizatorii le ofera pentru a le folosi serviciile in lumea intreaga.

Mark Zuckerberg, presedintele Facebook, a raspuns astazi si afirma ca Tim Cook nu prezinta adevarul si ca daca Apple cere bani pe produse, asta nu inseamna ca are si dreptate. Facebook ofera un serviciul gratuit care conecteaza oameni din intreaga lume si vinde publicitate in platforma pentru a-l putea sustine, aceasta folosind date confidentiale ale utilizatorilor.

Ceea ce Facebook nu spune este ca mai nimeni nu ar plati pentru acest serviciu daca s-ar cere bani pentru el, insa compania trebuie sa isi apere in vreun fel pozitia in acest moment. Facebook a monitorizat toata activitatea oamenilor pentru a afisa reclame relevante si a castiga bani, iar acum incearca sa se apere in fata acuzatiilor ca a oferit datele liber pentru companii rau intentionate.

“You know, I find that argument, that if you’re not paying that somehow we can’t care about you, to be extremely glib. And not at all aligned with the truth. The reality here is that if you want to build a service that helps connect everyone in the world, then there are a lot of people who can’t afford to pay.”

Facebook si Apple sunt doua dintre cele mai mari companii de pe planeta, iar prima depinde foarte mult de a doua, deoarece o mare parte dintre utilizatorii sai folosesc iDevice-uri. Desigur ca Facebook nu se va schimba in vreun fel, sau altul, din cauza scandalului Cambridge Analytica, insa asta nu va opri lumea din a folosi incontinuare platforma.

 • sudteamromania

  Lumea deja nu prea mai folosește Facebook, începătorii , pensionarii, vânzătorii de Fake-URI de tot genul inclusiv știri, ce-și mai pierd timpul …e pe ducă platforma planetei 🙂

 • raul

  Exact. Nici eu nu mai intru pe Facebook. Am doua săptămâni de când nu am mai intrat

 • Askforme

  Nu e suficient sa nu mai intri…trebuie șters contul. Părerea mea, nu zic ca așa trebuie sa faci.

 • Viorel Predatorul

  Tim Cuc nu are nicio autoritate să facă morală. Ăsta este comportament de femeie bârfitoare, un laș care încearcă să profite de pe urma unui scandal pentru a arăta ce grozav este el.
  Nu depinde nici companie doar una de alta ci este o dependență de ambele părți. Ia să oprească Facebook aplicația pe iOS, să vezi cum mușcă gheiul de pernă! Ar suferind și Facebook dar și Apple ar vinde mai puținele iPhone-uri câtă vreme nu pot avea Facebook pe iPhone.

  A mai fost un caz când o publicație online a cerut în instanță că Google să îi dea bani dacă trimite cititorii către paginile ei. Google a scos-o imediat din motorul de căutare, și publicația s-a văzut cu traficului redus substanțial.

 • kostel

  Ce te duce capul , viorel predator

 • kostel

  Esti normal? Lumea isi cumpara smartphone pt facebook? Esti pe craca ta?

 • Merlin

  Facebook, o crima impotriva umanitatii!

 • Merlin

  Ce fumezi?

 • Viorel Predatorul

  Nimic

 • Merlin

  Dupa cata ura ne afisezi, nu te cred! Ori esti fumat, ori esti bipolar! Nu e cale de alte alegeri!

 • Viorel Predatorul

  Eu ură? Ce fumezi?
  Eu îmi expun părerile foarte civilizat. Mi se pare pare că gheiuțul nu are nicio autoritate să facă panaramă. Unde e ura?

 • Merlin

  Ba este o problema, Cambridge Analytica! Cretinul ala care ocupa, cum vor altii, un post important pentru un baiet cu cosuri, nu ajunge nici la spita 5 a lui Tim! E doar o marioneta, momentan ca CEO!

 • Viorel Predatorul

  Nici Facebook nu exploatează copii și oameni în fabrici așa cum o face Apple prin Foxconn.
  Ideea este că Tum Cuc face pe lupul moralist, dar e vai de curul lui.

 • RaduD

  Facebook este creatia CIA/NSA…Aduceti-va aminte clipul ala cand Zuckerberg este medaliat de CIA pentru “servicii aduse natiunii”…

 • Bogdanel

  Zuckerberg arată că o persoană psihopata așa îmi dă impresia

 • Dan

  E chiar amuzant cu câtă îndârjire apărați câte-o corporație din asta mincinoasă și manipulatoare, de parcă ar fi acționari acolo 😅 Cât mai durează până pricepeți că pe ei nu-i interesează binele vostru, ci doar cum pot ei profita mai bine de pe urma naivității (să nu zic prostiei) voastre? Am deschis ”cutia cu viermi”, hai cu hatereala! 😂

 • Viorel Predatorul

  Diferența este că Tim e un ghei care trăiește din salariu, iar Mark este antreprenor, ajuns miliardar la 30 ani.

  Tim dispare când vrea o persoană importantă din consiliul de administrație al Apple, pe când Mark nu.