Prima Pagina Apple Apple iti Recomanda Indirect sa RENUNTI la Facebook

Apple iti Recomanda Indirect sa RENUNTI la Facebook

Apple, prin vocea presedintelui Tim Cook, le recomanda indirect utilizatorilor sa renunte la reteaua de socializare Facebook dupa scandalul Cambridge Analytica.

Apple Sugereaza RENUNTI Facebook

Tim Cook, presedintele Apple, a vorbit astazi intr-un interviu foarte lungi despre multe subiecte importante din viata de zi cu zi, dar si despre unele care au legatura cu a sa companie. Printre ele s-a numarat si subiectul securitatii utilizatorilor, Tim Cook spunand ca Apple ar putea face extrem de multi bani daca si-ar transforma clientii in produse, dar nu vrea sa faca asta.

Cook spune ca Apple nu vrea sa invadeze intimitatea clientilor, aceasta fiind un drept uman, in viziunea lor, presedintele companiei afirmand si ca este inspaimantator sa accesezi un website si ceea ce vezi acolo sa te urmareasca pe internet prin reclame. In aceasta idee, el spune ca datele utilizatorilor trebuie criptate, iar oamenii ar trebui sa evite companiile care nu fac asta.

Practic, presedintele Apple sugereaza indirect faptul ca oamenii ar trebui sa renunte la Facebook deoarece nu le cripteaza datele si nu are grija ca acestea sa nu ajunga la companii precum Cambridge Analytica. Desigur ca multe alte companii actioneaza cam la fel, iar Tim Cook sustine ca lumea ar trebui sa se uite mai atent catre cine isi ofera datele importante.

“The truth is, we could make a ton of money if the customer was our product. We’ve elected not to do that. We’re not going to traffic in your personal life. I think it is an invasion of privacy. Privacy to us is a human right, it’s a civil liberty and it’s something that is unique to America. I think it’s creepy when I look at something and it chases me all the way across the web… I don’t like that. The only way to protect your data is to encrypt it. …if I were you I wouldn’t do business with a company that isn’t doing that.”

Apple se lauda cu faptul ca protejeaza datele utilizatorilor si le cripteaza peste tot pe unde ii sunt oferite, insa solutiile de jailbreak si exploit-urile din iOS ii cam pun “bete in roate” cand face afirmatii de genul acesta. Tim Cook vrea oricum sa atace orice fel de companie competitoare pentru a pune Apple in evidenta, asa ca recomandarea de a evita Facebook n-ar trebui sa surprinda.

 • Srb Srb

  Frumos si elegant

 • spark

  Like

 • Bogdanel

  Bravo Tim

 • Askforme

  Da da da :))) Apple se bucura când oamenii își șterg Facebook-ul pentru ca le creste autonomia iPhone-lor. In rest numai de bine pentru Facebook….le doresc și eu o cădere la fel de rapida ca și creșterea in popularitate care au avut-o. (Invadând intimitatea oamenilor)

 • Leo MC

  Din câte știu eu (și pot greși, pentru că am fost deconectat de domeniu în ultimul timp), soluțiile de Jailbreak din ultimul timp nu au mai oferit acces la datele personale ale utilizatorilor.

 • Ov1d1u

  Superb!

 • sudteamromania

  Ce suferă unii după autonomia bateriei frate. Ce spune Tim și ce-l doare pe el…jeez! 🙂

 • Askforme

  Îmi pare rău ca nu ai înțeles ironia ! Mă doare fix undeva de problema autonomiei iPhone-ului. Pe mine mă tine 1 jumate la ceea ce îl folosesc și sunt foarte mulțumit. Adevarul e ca nici nu folosesc Facebook de vreo 4 ani. In schimb același Telefon are și Sotia mea doar ca e cu Facebook pe el, îl folosește la 25% din cât mi-l folosesc eu și bateria ei se duce seara la ora 21….Facebook consuma bateria și fără sa îl folosești.

 • Dan

  Ce povești frumoase! Bucătarul are stilul ăsta de a minți la un nivel atât de mare de nerușinare, încât nu mai are mult și începe să-și creadă propriile minciuni.

 • Gyany

  Nu invadeaza Intimitatea ?
  Parsivi ordinari

 • Gyany

  Va pot face dovada, da si voi stiti asta mai mult ca sigur, ca tot ce avem pe tabletele lor, or ce am scris or ceva informatii, ei le fura

 • Gyany

  Resetez la fiecare doua zile acest Iphone si tablete etc, deoarece imi invadeaza telefonul cu bugul lor de update, si fara voia mea, patrunde si incepe instalarea update, vor cu orice pret sa updatez continuu, si astfel dupa cateva update, sa arunc acest Iphone, deoarece se inchide subit si ruleaza greoi, si vor sa le cumparam noile rahaturi care peste un an tot asa procedeaza

 • Gyany

  Eu am cam ultimile modele, insa daca as gasi un telefon mai sigur, acum as renunta la aceasta companie de homosexuali

 • Ilav

  frumos, dar nu prea.Sa ma kk pe FB.O nasolitate de site

 • Avand in vedere ca Facebook iti cere acces la microfon pentru unele functii… din moment ce il dai…

 • Viorel Predatorul

  Gheiul ăsta ar trebui să vadă că este înspăimântător să fii ladyboy si să folosești bărbăția prin locuri murdare, împotriva naturii.
  Apple este incapabilă să facă produse așa cum face Google sau Facebook, ori Microsoft. Este o companie dependentă de nevoia de consumatorului de a fi snob.