Apple iti Recomanda Indirect sa RENUNTI la Facebook

Apple, prin vocea presedintelui Tim Cook, le recomanda indirect utilizatorilor sa renunte la reteaua de socializare Facebook dupa scandalul Cambridge Analytica.

Apple Sugereaza RENUNTI Facebook

Tim Cook, presedintele Apple, a vorbit astazi intr-un interviu foarte lungi despre multe subiecte importante din viata de zi cu zi, dar si despre unele care au legatura cu a sa companie. Printre ele s-a numarat si subiectul securitatii utilizatorilor, Tim Cook spunand ca Apple ar putea face extrem de multi bani daca si-ar transforma clientii in produse, dar nu vrea sa faca asta.

Cook spune ca Apple nu vrea sa invadeze intimitatea clientilor, aceasta fiind un drept uman, in viziunea lor, presedintele companiei afirmand si ca este inspaimantator sa accesezi un website si ceea ce vezi acolo sa te urmareasca pe internet prin reclame. In aceasta idee, el spune ca datele utilizatorilor trebuie criptate, iar oamenii ar trebui sa evite companiile care nu fac asta.

Practic, presedintele Apple sugereaza indirect faptul ca oamenii ar trebui sa renunte la Facebook deoarece nu le cripteaza datele si nu are grija ca acestea sa nu ajunga la companii precum Cambridge Analytica. Desigur ca multe alte companii actioneaza cam la fel, iar Tim Cook sustine ca lumea ar trebui sa se uite mai atent catre cine isi ofera datele importante.

“The truth is, we could make a ton of money if the customer was our product. We’ve elected not to do that. We’re not going to traffic in your personal life. I think it is an invasion of privacy. Privacy to us is a human right, it’s a civil liberty and it’s something that is unique to America. I think it’s creepy when I look at something and it chases me all the way across the web… I don’t like that. The only way to protect your data is to encrypt it. …if I were you I wouldn’t do business with a company that isn’t doing that.”

Apple se lauda cu faptul ca protejeaza datele utilizatorilor si le cripteaza peste tot pe unde ii sunt oferite, insa solutiile de jailbreak si exploit-urile din iOS ii cam pun “bete in roate” cand face afirmatii de genul acesta. Tim Cook vrea oricum sa atace orice fel de companie competitoare pentru a pune Apple in evidenta, asa ca recomandarea de a evita Facebook n-ar trebui sa surprinda.