Intel Lanseaza Noi Procesoare din Generatia a 8-a

Intel a anuntat astazi lansarea unor noi procesoare din generatia a 8-a, performantele acestora fiind net superioare celor oferite de catre modelele anterioare.

Intel Procesoare Generatia 8

Intel a anuntat astazi lansarea unor noi topuri de procesoare din a 8-a generatie a seriei, compania americana incercand sa aduca performante de desktop pe laptop-urile utilizatorilor. Intel a anuntat procesoare i9 cu sase nuclee pentru laptop-uri, varful de gama fiind i9-8950HK, acesta oferind si performantele cele mai impresionante pentru utilizatori.

Intel uimeste cu procesoarele din seria i9 care au sase nuclee, insa pentru calculataore are modele cu pana la 18 nuclee, deci vorbim despre diferente majore existente in continuare. Noile procesoare Intel i9 pentru laptop-uri sunt cu 29% mai puternice decat cele din generatia a 7-a, ofera performante cu 41% mai bune pentru unele jocuri si 59% mai bune pentru editare 4K.

Intel lanseaza noi procesoare din generatia a 8-a pentru laptop-uri

Intel procesoare i9 laptops

In cazul procesorului Intel i9-8950HK vorbim si despre Turbo Boost care duce frecventa de lucr la 4.8 GHz, iar overclockerii se vor putea juca cu el in voie, pentru ca nu vine cu blocare pentru multiplicator. Practic Intel le ofera celor care vor laptop-uri si posibilitatea de a cumpara procesoare care sale ofere performante extrem de apropiate de cele ale desktop-urilor, dar preturile sunt pe masura.

Intel procesoare i9 desktop

Fara preturi anuntate pentru aceste noi tipuri de procesoare, imi imaginez ca doar laptop-urile care vor costa minim 1200 – 1500 de dolari le vor avea implementate de producatori. Laptop-urile care au procesoare ce ofera performante foarte bune sunt si foarte scumpe, asa ca daca sunteti interesati de ele, nu va imaginati ca le veti putea cumpara foarte ieftin.

Separat de procesoarele pentru laptop-uri, cei de la Intel au lansat noi modele si pentru desktop, a doua imagine de mai sus prezentand specificatiile si preturile pentru acestea.

Articolul precedentApple: Ecrane Noi pentru Produse Neasteptate
Articolul următorHuawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9: Comparatia Camerelor
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.