Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9: Comparatia Camerelor

Huawei P20 Pro si Samsung Galaxy S9 apar intr-o comparatie complexa a camerelor care ne arata cat de mari sunt diferentele intre cele doua telefoane mobile.

Huawei P20 Pro Samsung Galaxy S9 comparatie camera

Huawei P20 Pro si Samsung Galaxy S9 au noile camere comparate intr-un test video complex care incearca sa ne arate daca telefoanele merita cumparate doar in baza acestei componente importante. Dupa cum veti vedea chiar din prima parte a clipului video, Huawei P20 Pro si Samsung Galaxy S9 au camere frontale de calitate foarte buna, ele reusind sa redea destul de natural imaginile, inclusiv culoarea pielii umane.

Huawei P20 Pro si Samsung Galaxy S9 se descurca la fel de bine cand vine vorba despre inregistrarea de filme in format 4K, exceptie facand stabilizarea optica, ea fiind groaznica la telefonul Huawei. In cazul inregistrarii de clipuri video in format 1080p, atat Huawei P20 Pro, cat si Samsung Galaxy S9 se descurca la fel de bine, acelasi lucru fiind valabil inclusiv in cazul focalizarii automate pentru clipurile video facute de catre utilizatori.

Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9 – comparatia camerelor

Huawei P20 Pro si Samsung Galaxy S9 fac poze bune cu noile camere frontale, desi cei de la Huawei prezinta tonuri mult mai deschise, in special pentru pielea umana, ceva ce este de asteptat la aceste modele. Huawei P20 Pro are probleme mai mari decat Samsung Galaxy S9 pentru inregistrarea de selfie-uri noaptea, aici telefonul celor de la Samsung descurcandu-se mai bine, inclusiv cand vine vorba despre camera principala, multumita deschiderii mari.

Huawei P20 Pro suprasatueaza culorile pozelor normale, in timp ce Samsung Galaxy S9 prezinta imagini mult mai aproape de realitate, cei de la Huawei parand sa aplice un efect HDR mult prea pronuntat. In ceea ce priveste imaginile facute noaptea folosind camerele principale, Samsung Galaxy S9 este superior in anumite situatii de inregistrare, in timp ce Huawei P20 Pro este mai bun in altele, deschiderea foarte mare pentru camerele lor facandu-le net superioare si iPhone X, din pacate pentru noi.

18 COMENTARII

  1. iPhone X nu merita mai mult de 600 euro pt. ce oferă. E un telefon depășit de tehnologia actuala. E e in liga lui Samsung J5 2016.. ca tehnologie.

  2. Ei na, exagerezi și tu 🙂 Decupajul face minim 500 euro, pentru că au lucrat sute de ingineri la el și s-au investit sume uriașe în R&D pentru a face bretonul ăla.

  3. Sunt de acord ca este prea scump iphone x insa nu cred ca trebuie să fie sub s9+ ca pret. Ar trebui să fie la aceiași nivel. In acelasi timp si s9+ este super ok, am trecut și eu la s9+ de o săptămână si ma declar foarte mulțumit, îmi place la nebunie. Totuși nu cred ca unul este mai bun decât altul ci mai degrabă ca amândouă sunt cele mai de top telefoane de pe piața. Eu cred ca este mult mai ok să te poți plimba fără probleme între ios și android decât sa devii fanboy al unui sistem de operare sau brand. Eu am venit la S9+ de pe un iPhone 8 plus.

  4. Singurul lucru care le diferentiaza este OS ul , atat , in rest nu se compara iX cu S9+….iX costa 1000 €/$, dar e sub ceilalti la tot ….1000 €/$ pt ce ?

  5. Vezi tu, pe mine nu ma interesează numerele ci felul în care funcționează. Iphone x poate să folosească un procesor de scum 50 de ani și 256 mb de ram, pe mine nu ma interesează asta atât timp cât funcționează impecabil. Display-ul ( lăsam la o parte bretonul ca asta este ceva subiectiv) este super pe iphone x, camera și ea, experiența de utilizare este super ok și se simte premium, atunci cum as putea spune ca nu este unul dintre cele mai bune telefoane de pe piața?! Cu ce este mai presus Galaxy s9 plus al meu în experienta de utilizare decât iphone x?! Ca este diferita experiența da, dar nu mai bună, sunt tot acolo, fiecare are plusuri și minusuri. Faza cu design ul este subiectivă insa într-un final cel mai important este os-ul, pentru că cu el interacționezi zi de zi. Degeaba ai numere daca os-ul nu este optimizat și este plin de lag. Sunt de acord ca iphone costă prea mult insa nu este sub Galaxy, este tot acolo.

  6. Nici pe mine nu ma intereseaza cifrele , întotdeauna sunt in favoarea testelor repetate in real life
    Stii bine ca numai cateva terminale merge impecabil (OP , Pixel etc ) , dar nici unul perfect
    iX : design urat (alte smartphone uri sunt cu 3 clase peste ) cu breton hidos si camera semafor , da este bun display ul, dar nu cel mai bun , camera depasita clar de multi , si nici experienta nu e impecabila , il bat multi la performante , Apple are probleme cu soft ul care este din ce in ce mai prost cu fiecare update + ca evolutiile majore sunt insignifiante si 0 inovatie
    Eu inteleg ca numele de high end si 1000 €/$ ar trebuii sa rezulte terminal cu performante monstru si carcteristici the best printre primii , dar mereu iphone urile sunt sub smartphone urile high end android la tot ….intreb din nou , 1000 €/$ pt ce ?

  7. Breton hidos doar persoanele batrane ce nu se adapteaza la nou si le place banalul. Ios11.3 merge impecabil pe ipx,nu exista altceva pe piata ce sa intreaca aceasta combinatie
    Dar multumim pt impresia ta de detinator de vechitura aia de s7

  8. Pentru mine iphone x arata super bine. Nu sunt mare fan breton insa nici nu ma deranjează asa tare, dar în rest este super. Camera este una dintre cele mai bune de pe piața. Am avut iphone 8 plus și pot spune cu siguranță că camera este super tare. Este adevărat ca ios a fost foarte prost la lansare insa ios 11.3 este super ok.
    Indiferent ce as spune probabil mereu vei spune ca iphone-ul și ios-ul este nasol, asta pentru ca ești fanboy android. Eu in schimb pot aprecia ce este bun din ambele tabere și din acest motiv de obicei stau cam 6 luni pe ios și 6 pe android.

  9. Eu cred ca este super si iPhone X, chestia cu designul tine de fiecare, personal cred ca iPhone X arata foarte bine, sunt sigur ca diferente la display intre el si s9 de ex nu sunt mari(numai “expertii” cu ale lor masuratori isi dau seama de diferente dar cu ochiul liber sunt 100% sigur ca ele sunt egale), camera nu o consider depasita deoarece este una dintre cele mai bune de pe piata, la ochiul liber diferentele intre s8, s9, iPhone X, Huawei…etc. sunt mici si iarasi doar “expertii” prin masuratori de precizie isi dau seama, cu softul este discutabil(nici androidul nu este perfect, sa fim seriosi). Ca si performante apple obisnuieste sa nu dezamageasca, uite ca au un procesor care abia acum a fost egalat si este de top. Performantele nu tin numai de memoria RAM, nimeni nu tine in background 30 de aplicatii deschise, diferente mici intre s9 de ex si iPhone X. Eu consider scanarea faciala din iPhone X o adevarata inovatie, sa fim seriosi, nu putem sa comparam scanarea faciala din android( 2D ) cu scanarea 3D pe care iPhone X o are. Vorbim de tehnologie destul de avansata si extrem de buna(+ ca de aici pot pleca idei destul de interesante pentru viitor). 1000 $/ € este mult dar nici s9 nu pot spune ca merita pretul ala. Nu cred ca iPhone-urile au fost mereu sub cele din tabara android. Au fost primii pana a iesit un model nou la concurenta si invers. Totul tine de soft, eu am ales sa folosesc android in continuare(detin un s8) deoarece nu pot sa ma obisnuiesc cu ios(am incercat si iPhone….prieteni) care pentru mine este destul de complicat(curios, nu? :)) ), dar asta nu inseamna ca ios este prost. Android inca nu se bucura de fluiditatea pe care ios o are, nici macar pixel sau one plus. Aici ma refer la 60 fps constant in aplicatii sau sistem.

  10. din pacate pt tine, Iohone X e deja o mizerie in materie de camera, depasita pana si de chinezi, cu S9/S9+ nici macar nu se mai poate compara.

  11. nu ne intereseaza parerile unui sarac ce nu are nimic…s9 e design pt adolescenti si fetite carora le plac formele rotunjoare