Apple RENUNTA la Procesoarele Intel pentru Mac

Apple renunta la procesoarele Intel pentru viitoarele sale Mac-uri, schimbarea fiind una majora care va afecta producatorul de procesoare in urmatorii ani.

Apple RENUNTA Procesoare Intel Mac

Apple renunta la procesoarele Intel pentru Mac-uri, compania americana intentionand sa faca tranzitia spre propriile procesoare pentru calculatoare si laptop-uri in perioada urmatoare. Apple lucreaza de ceva vreme la propriile procesoare pentru Mac-uri, iar renuntarea la cele ale Intel este zvonita de ani si ani de zile, doar ca acum se apropie cu repreziciune.

Apple intentioneaza sa renunte la procesoarele Intel pentru Mac-uri pana in 2020, proiectul dezvoltarii noilor procesoare avand denumirea Kalamata. Apple vrea ca iPhone, iPad si Mac-urile sa comunice mai usor unele cu altele, asa ca dezvolta procesoare ARM speciale pentru viitoarele sale calculatoare, renuntarea la procesoarele Intel fiind o schimbare uriasa, dar nu tocmai o premiera.

Primul pas spre aceasta schimbare majora urmeaza sa fie facut cu iOS 12 si macOS 10.14, unde Apple vrea sa implementeze posibilitatea de a dezvolta aplicatii universale pentru iDevice/Mac-uri. De acolo, Apple vrea sa implementeze propriile procesoare in Mac-uri pentru a putea imbunatati autonomia bateriei, performantele si a nu mai astepta dupa Intel pentru actualizari.

“The shift would also allow Cupertino, California-based Apple to more quickly bring new features to all of its products and differentiate them from the competition. Using its own main chips would make Apple the only major PC maker to use its own processors. Dell Technologies Inc., HP Inc., Lenovo Group Ltd., and Asustek Computer Inc. use Intel chips. By using its own chips, Apple would be able to more tightly integrate new hardware and software, potentially resulting in systems with better battery life — similar to iPads, which use Apple chips.”

Apple va controla si mai mult experienta de utilizare a Mac-urilor cu propriile procesoare, ceva ce americanii cauta de ceva vreme, dar se pare ca abia in curand vor reusi sa faca. 2020 nu este chiar atat de departe, iar daca planurile celor de la Apple se vor dovedi a fi adevarate, atunci nu vom avea foarte mult de asteptat pana cand vom vedea primul Mac cu procesor de telefon.