Apple Watch: Proces care cere Scoaterea sa din Vanzare

Apple este acuzata intr-un nou proces de faptul ca prin lansarea Apple Watch a incalcat tehnologiile unei companii cu care a discutat despre implementarea lor.

Apple Watch Proces Scoatere Vanzare

Apple Watch este cel mai bine vandut smartwatch de pe piata in momentul de fata, insa compania Apple este in centrul atentiei din cauza unui proces foarte important deschis in SUA. Mai exact, Apple este acuzata de catre o companie numita Omni MedSci de faptul ca ar fi copiat in Apple Watch tehnologia din spatele senzorului pentru masurarea batailor inimii.

Conform celor de la Omni MedSci, Apple ar incalca un brevet de inventie detinut de catre ea, iar asta dupa ce ambele companii au discutat timp de aproape 2 ani despre implementarea tehnologiei in Apple Watch. Apple a decis sa nu intre intr-un parteneriat cu Omni MedSci pentru lansarea Apple Watch, iar acum va trebui sa explice in instanta decizia din spatele gestului.

Dupa cum foarte multa lume stie, masurarea ritmului cardiac este o functie foarte importanta a Apple Watch, unele companii reusind sa detecteze in avans boli ale inimii cu ajutorul sau. Cel care detine compania Omni MedSci are peste 150 de brevete de inventie in diverse domenii de activitate, el laudandu-se cu faptul ca brevetele sale de inventie sunt atat de bune incat tehnologiile incalcate ii pot aduce despagubiri insemnate.

“A Michican company is suing Apple claiming the technology used to measure heart rate in the latest Apple Watches infringes on its patented technology. In the suit, Omni MedSci says it met with Apple from 2014 until 2016 but ultimately the company broke off discussions about a partnership, then introduced technology using its approach.”

Companii detinute de catre aceasta persoana au dat in judecata companii precum Fujitsu, Alcatel-Lucent, Huawei, Nokia si Siemens pana in prezent, dar Apple este cea mai importanta “victima” de pana acum. Avand in vedere succesul constant al Apple in procesele de acest gen, este de asteptat ca procesul sa fie castigat tot de catre cei din Cupertino.