Co-fondatorul Apple care PARASESTE Facebook

Unul dintre celebrii co-fondatori Apple, care inca sunt in viata, a anuntat ca paraseste reteaua de socializare Facebook din cauza colectarii datelor personale.

Co-fondatorul Apple Paraseste Facebook

Facebook a ramasa fara o alta personalitate importanta, unul dintre co-fondatorii companiei Apple anuntand ca si-a sters profilul din celebra retea de socializare dupa scandalul Cambridge Analytica. Vorbim despre Steve Wozniak, carismaticul co-fondator care a creat primul calculator al companiei Apple, el luand decizia de a isi tine viata mai privata decat pana acum.

Wozniak a declarat faptul ca oamenii ii ofera companiei Facebook toate detaliile privind viata lor, iar cei de la Facebook fac foarte multi bani de pe urma reclamelor vandute in baza acestora. El spune ca Facebook face foarte multi bani de pe urma datelor utilizatorilor, insa acestia nu primesc absolut nimic de la compania americana pentru ca fac asta.

Co-fondatorul Apple a afirmat ca ar prefera sa plateasca pentru a folosi reteaua de socializare facebook decat sa aiba datele exploatate de catre ea pentru a vinde reclame. In aceeasi masura, el lauda compania Apple pentru faptul ca respecta intimitatea utilizatorilor sai si incearca sa protejeze datele de orice companii care ar dori sa le acceseze neautorizat.

“Users provide every detail of their life to Facebook and … Facebook makes a lot of advertising money off this. The profits are all based on the user’s info, but the users get none of the profits back. Apple makes its money off of good products, not off of you, As they say, with Facebook, you are the product.”

Wozniak reafirma ceea ce spunea si compania Apple, adica faptul ca utilizatorii sunt produsul companiei Facebook, in timp ce in cazul Apple telefoanele, tabletele, laptop-uri, etc, sunt produsele care genereaza bani. Steve Wozniak este una dintre cele mai importante personalitati din domeniul tehnologiei care decide sa paraseasca Facebook, insa cu siguranta vor urma si alte persoane in curand.