Faceblock: Ziua in care se cere BOICOTAREA Facebook si WhatsApp

Faceblock este o miscare de protest pornita impotriva companiei Facebook, prin ea cerandu-se incetarea utilizarii retelei de socializare si a WhatsApp timp de o zi.

Faceblock Ziua BOICOTAREA Facebook WhatsAppFaceblock Ziua BOICOTAREA Facebook WhatsApp

Faceblock este un eveniment care a luat nastere in urma problemelor companiei Facebook din scandalul Cambridge Analytica, scopul sau fiind de a convinge lumea sa nu foloseasca reteaua de socializare timp de o intreaga zi, pe 11 aprilie. Faceblock a inceput sa genereze interes in randul unui numar tot mai mare de persoane care vor sa le arate celor de la Facebook ca datele lor conteaza, iar ignorarea retelei de socializare timp de o zi este cea mai buna pedeapsa pentru neprotejarea lor.

Faceblock este gandit pentru a avea loc in ziua in care presedintele Facebook, Mark Zuckerberg, urmeaza sa fie chestionat de catre senatorii americani in legatura cu scandalul Cambridge Analytica. Partea interesanta este ca Faceblock nu se rezuma doar la reteaua de socializare Facebook, ci are in vedere inclusiv boicotarea WhatsApp, Facebook Messenger si Instagram, peste 2 miliarde de persoane putand pedepsi serviciile companiei americane.

Faceblock – aiua in care se cere boicotarea Facebook si WhatsApp

Faceblock, daca ar fi privita cu seriozitate de catre oamenii din intreaga lume, ar putea fi un punct de plecare pentru a le demonstra companiilor precum Facebook ca trebuie sa isi trateze utilizatorii cu seriozitate si respect. Faceblock incearca sa convinga cat mai multa lume sa renunte macar o zi la Facebook, WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger timp de o zi, insa e greu de spus cat de mult succes ar putea avea aceasta initiativa la nivel global.

“We wanted to organise some direct action where lots of people could say that they love Facebook but want to see it improved. By not using the platform for a day, it’s a virtual demonstration that is easy to do but will send a powerful message that we demand better. We chose the day as we want to show Zuckerberg and also the US government that we want change. It’s Facebook’s responsibility to manage their platform, but it’s also the responsibility of governments to ensure companies protect data and to regulate monopolies.”

Faceblock este o miscare fara precedent, la fel precum cea DeleteFacebook, iar daca prima a avut succes multumita mediatizarii, este foarte posibil ca acelasi lucru sa fie valabil in cazul noii campanii. Desigur ca Facebook poate ascunde efectele unei miscari atat de importante precum Faceblock, insa compania va sti cat de puternic este impactul lipsei utilizatorilor din cadrul platformelor sale, o miscare de acest gen putand arata lumii ca poate trai foarte bine fara Facebook.

 

3 COMENTARII