Android: Utilizatorii MINTITI de Producatorii de Telefoane

Utilizatorii Android sunt in mod constant mintiti de catre producatorii de telefoane mobile, un nou studiu relevand cat de grava este problema in realitate.

Android Utilizatorii MINTITI Producatorii Telefoane

Android este cunoscut pentru faptul ca este folosit de catre multe companii care nu prea dau doi bani pe vasta majoritate dintre clienti, iar un nou studiu releva faptul ca multi dintre clienti au fost mintiti de producatori. Conform unui studiu desfasurat pe o perioada de 2 ani de catre o companie numita SRL, utilizatorii Android au fost mintiti de catre producatorii de telefoane ca nu au actualizari de securitate disponibile, cand in realitate acestea erau oferite.

Companii precum Google, Samsung, HTC, Motorola, LTE, sau TCL au telefoane Android pentru care nu ofera toate actualizarile de securitate disponibile pentru Android-ul standard, ceea ce este ciudat. Se pare ca in cazul anumitor telefoane Android ar fi vorba chiar si de peste 10 actualizari de securitate pentru Android care nu sunt afisate pentru utilizatori, iar aceasta este o problema uriasa, pentru ca lasa multe telefoane vulnerabile in fata hackerilor.

Android – utilizatorii mintiti de producatorii de telefoane

Peste 1200 de telefoane Android au fost verificate de-a lungul timpului, iar descoperirea este uluitoare, din moment ce toate telefoanele iPhone au disponibile toate actualizarile impreuna, cand sunt oferite de catre Apple. Evitand sa ofere actualizari de securitate pentru telefoanele Android proprii, producatorii isi mint clientii si le ofera un sentiment fals de securitate, cand in realitate acestia pot avea telefoanele exploatate de catre hackeri fara ca ei sa stie.

“The missed patches aren’t just an isolated incident, either. According to Wired, SRL tested firmware from 1,200 phones from companies like Google, Samsung, HTC, Motorola, LTE, and TCL for every Android patch released last year. They found that even major flagships from Samsung and Sony occasionally missed a patch.”

Google, Samsung, sau Sony, se numara printre companiile unde putine actualizari de securitate ale Android sunt “sarite” de catre telefoane, insa producatori ca ZTE si TCL sar si cate 10 fara sa le pese de clienti. Google a anuntat ca va investiga descoperirile si va incerca sa forteze producatorii sa-si actualizeze toate telefoanele Android pentru a tine utilizatorii in siguranta, insa cei de la Google se chinuie de ani de zile sa aduca ordine in jungla Android, insa duce o lupta surda cu partenerii sai.

18 COMENTARII

  1. angrijorata?? esti o fata, probabil toti taranii profita de tine si IQ tau scazut…esti pe post de carne
    Ramai on topic,daca poti

  2. La Samsung pe high end nici nu poate fi vb de asa ceva , primesti la timp update urile de securitate (la zi ) ….din cate am vazut la cele cu android stock sau aproape stock nu prea

  3. Sunt ferm convins că producătorul Google nu instaleaza patchurile de securitate la android pe care tot ei, dar din alt birou le scriu. Voi cei de la idevice citiți ce scrieți?

  4. Nu neapărat, pe s8 pot sa existe diferențe de 2 luni la actualizări de securitate, de exemplu dacă Google lansează actualizarea pentru luna ianuarie, s8 primește actualizarea pe luna octombrie (2 luni distanță).

  5. Pt aia cu low end phone..ce actualizari sa le dai frate ca telefoanele alea nici nu au mare lucru in ele..e vrajala..cica firma numita SRL.ce dreaq ma..

  6. Au facut ei o coparatie intre ipx si un j1 si acm cauta scuze ca j1 era mai destept dar fara siguranta..ei au cloud stii?j1 nare saracu

  7. Se vede cä s-au dus vremurile când în România se făcea școală. Săraca limbă română, este torturata de analfabeți. Dragi români activați-vă corectorul automat de la telefoane să păreți mai inteligenți