Android: Utilizatorii MINTITI de Producatorii de Telefoane

Utilizatorii Android sunt in mod constant mintiti de catre producatorii de telefoane mobile, un nou studiu relevand cat de grava este problema in realitate.

18

Android Utilizatorii MINTITI Producatorii Telefoane

Android este cunoscut pentru faptul ca este folosit de catre multe companii care nu prea dau doi bani pe vasta majoritate dintre clienti, iar un nou studiu releva faptul ca multi dintre clienti au fost mintiti de producatori. Conform unui studiu desfasurat pe o perioada de 2 ani de catre o companie numita SRL, utilizatorii Android au fost mintiti de catre producatorii de telefoane ca nu au actualizari de securitate disponibile, cand in realitate acestea erau oferite.

Companii precum Google, Samsung, HTC, Motorola, LTE, sau TCL au telefoane Android pentru care nu ofera toate actualizarile de securitate disponibile pentru Android-ul standard, ceea ce este ciudat. Se pare ca in cazul anumitor telefoane Android ar fi vorba chiar si de peste 10 actualizari de securitate pentru Android care nu sunt afisate pentru utilizatori, iar aceasta este o problema uriasa, pentru ca lasa multe telefoane vulnerabile in fata hackerilor.

Android – utilizatorii mintiti de producatorii de telefoane

Peste 1200 de telefoane Android au fost verificate de-a lungul timpului, iar descoperirea este uluitoare, din moment ce toate telefoanele iPhone au disponibile toate actualizarile impreuna, cand sunt oferite de catre Apple. Evitand sa ofere actualizari de securitate pentru telefoanele Android proprii, producatorii isi mint clientii si le ofera un sentiment fals de securitate, cand in realitate acestia pot avea telefoanele exploatate de catre hackeri fara ca ei sa stie.

“The missed patches aren’t just an isolated incident, either. According to Wired, SRL tested firmware from 1,200 phones from companies like Google, Samsung, HTC, Motorola, LTE, and TCL for every Android patch released last year. They found that even major flagships from Samsung and Sony occasionally missed a patch.”

Google, Samsung, sau Sony, se numara printre companiile unde putine actualizari de securitate ale Android sunt “sarite” de catre telefoane, insa producatori ca ZTE si TCL sar si cate 10 fara sa le pese de clienti. Google a anuntat ca va investiga descoperirile si va incerca sa forteze producatorii sa-si actualizeze toate telefoanele Android pentru a tine utilizatorii in siguranta, insa cei de la Google se chinuie de ani de zile sa aduca ordine in jungla Android, insa duce o lupta surda cu partenerii sai.