Apple e Acuzata ca a COPIAT Touch ID de la alta Companie

Apple este acuzata ca a copiat functii ale Touch ID din tehnologiile brevetate de catre o alta companie, ea deschizand un proces impotriva celor din Cupertino.

Apple Acuzata COPIAT Touch ID Companie

Apple este acuzata intr-un nou proces de faptul ca a copiat unele tehnologii brevetate de catre o alta companie, ele avand legatura cu modul in care functioneaza Touch ID in iPhone si iPad. Compania care acuza Apple de copierea acestor tehnologii a inregistrat primele brevete de inventie pentru ele inca din 2011, ele descriind fix procedura de deblocare folosind Touch ID.

Compania spune ca tehnologia brevetata de catre ea nu fusese cunoscuta pana in respectivul moment, deci vorbeste despre o premiera pe care compania Apple ar fi copiat-o pentru produsele sale. Desigur ca Apple a primit sugestii din partea companiei pentru a licentia tehnologiile brevetate, insa desigur ca acest lucru a fost refuzat, asa ca acum s-a ajuns la un proces deschis in Coreea de Sud.

Compania care a deschis procesul impotriva celor de la Apple este suspectata a fi una care cumpara brevete de inventiepentru a actiona in judecata alte companii, Apple avand o lunga lupta cu altele similare. Apple nu este singura companie actionata in judecata de catre cea din Coreea de Sud, cei de la Samsung avand deasemenea de luptat impotriva ei intr-un proces separat.

“Firstface co-CEO Jung Jae-lark has registered its own patents in multiple nations including Korea, Japan, and the US since 2011 on a solution that enables users to unlock the smartphone home screen immediately after they authenticate themselves by pressing their fingers on the fingerprint sensor-installed home button. “The solution that activates the smartphone screen upon authenticating a user’s fingerprint was something unprecedented before Jung’s invention,” [said] Shim Young-tack, another Firstface co-CEO who also serves as a professor at the Korean campus of New York State University.”

Partea interesanta este ca aceasta companie sustine ca are brevete de inventie si in ceea ce priveste recunoasterea faciala, asa ca putem astepta si cel putin un proces care are la baza Face ID. Pana atunci, va fi interesant de vazut ce va face Apple pentru a se proteja impotriva acuzatiilor care ii sunt aduse, ele fiind foarte grave, dar ramane de vazut daca sunt, sau nu, adevarate.