Mac: Vanzari Constante in T1 2018, in ciuda Problemelor Pietei

Mac Vanzari Constante T1 2018 Problemelor Pietei

Mac-urile au avut un T1 2018 bun pentru compania Apple, vanzarile reusind sa inregistreze o crestere de 1.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in ciuda scaderii vanzarilor globale. Daca piata PC-urilor a inregistrat o scadere de 1.4%, in cazul Mac-urilor vobim despre o crestere de 1.5%, deci lumea ramane interesata de produsele celor din Cupertino in continuare.

4.26 milioane de Mac-uri au fost vandute in lumea intreaga in T1 2018, ele insumand 6.9% din totalul vanzarilor de PC-uri la nivel global, procentul in sine fiind foarte mic. Practic, Apple reuseste sa mearga impotriva trendului pietei, insa asta nu o ajuta prea mult, deoarece vanzarile sale nu sunt chiar atat de grozave, iar competitorii mai mari au avut parte deasemenea de cresteri.

Apple a lansat anul trecut o serie de Mac-uri noi, insa nimic substantial pentru publicul comercial, schimbari importante fiind anuntate anul acesta, in special un nou model al MacBook Air. Apple isi pastreaza pozitia a treia in topul vanzatorilor de PC-uri la nivel global, compania americana reusind sa ramana in urma Dell, Lenovo si HP in T1 2018.

mac vanzari pc t1 2018

Apple a ramas destul de constanta in fiecare an in ceea ce priveste vanzarile de PC-uri, iar o crestere substantiala nu este asteptata prea curand, in principal din cauza preturilor mari. Indiferent ce functii noi va implementa compania Apple in Mac-urile sale, atat timp cat preturile vor fi cu mult peste asteptari, oamenii vor ignoraprodusele sale in continuare.