Apple Music: Record de Abonati si un nou Sef

Apple Music Record Abonati nou Sef

Apple Music a atins un nou record de abonati recent, serviciul de streaming audio disponibil in 115 tari de pe planeta fiind folosit de peste 40 de milioane de abonati. Cifra de abonati ai Apple Music este substantiala, cu mult peste a altor servicii similare, insa cu mult sub cea a Spotify, care are in momentul de fata peste 71 de milioane de abonati la nivel global.

Apple Music are totusi de astazi un nou sef, Oliver Schusser fiind promovat in functia de conducere din cadrul companiei Apple, el fiindu-i subordonat vicepresedintelui senior, Eddy Cue. Schusser a fost vicepresedinte in cadrul diviziei Apple Music, lucrand impreuna cu Eddy Cue timp de cativa ani inainte de a intra in acest nou rol in cadrul Apple.

Noul sef al Apple Music ar fi contribuit serios si la finalizarea intelegerii pentru achizitionarea Shazam, cei de la Apple fiind aproape de a finaliza procedura in perioada urmatoare. Cifra de 40 de milioane de abonati este anuntata la doar o luna dupa ce se anuntase ca Apple Music are 38 de milioane de abonati, deci ritmul de crestere pare sa fie unul accelerat.

“Apple Music is thinking globally as the streaming service officially surpasses 40 million paid subscribers. Today, the company announced the promotion of Oliver Schusser to lead Apple Music Worldwide.”

Apple Music are si 8 milioane de oameni care testeaza gratuit serviciul timp de pana la 3 luni, de aproape 50 de milioane de oameni folosesc platforma companiei Apple in momentul de fata. Spotify are 159 de milioane de utilizatori activi, atat abonati, cat si cei ai serviciului gratuit, deci Apple mai are foarte multe de recuperat pana va atinge asemenea cifre.