Telegram a fost INTERZISA, Serviciile vor fi Oprite

Telegram a fost interzisa astazi, autoritatile cerand blocarea completa a aplicatiei si primind accenptul unei instante, foarte multe persoane fiind afectate.

Telegram INTERZISA Servicii Oprite

Telegram a fost interzisa pentru prima oara intr-o tara, iar serviciile aplicatiei de mesagerie vor fi oprite pentru totdeauna, tara care a luat aceasta decizie fiind Rusia, insa ea nu este neasteptata, din pacate. Rusii au incercat sa forteze Telegram sa le ofere cheile pentru decriptarea mesajelor trimise de catre utilizatori, iar in urma constantelor refuzuri ale reprezentantilor companiei de a face asta, serviciul va fi interzis in tara, conform deciziei unei instante.

Telegram are data impotriva sa o hotarare a unei instante din Rusia, aceasta aproband o cerere a autoritatilor din tara pentru a interzice serviciile aplicatiei chiar incepand de astazi, deci teoretic blocarea ar trebui sa intre in efect de azi. Rusii au sustinut in fata instantei din Moscova ca au nevoie de acces la mesajele, pozele si clipurile video trimise prin aplicatia Telegram pentru a descoperi eventuale atacuri teroriste, iar asta le-a adus victoria in instanta.

Telegram a fost interzisa, serviciile vor fi oprite

Telegram a spus ca serviciul a fost gandit pentru a mentine securitatea datelor transmise prin el, insa FSB-ul, fost KGB, vrea acces la tot, asa ca in lipsa sa, serviciul nu va mai putea fi folosit in Rusia. Telegram este cunoscut ca un serviciu prin care comunica teroristii, traficantii de persoane, traficantii de droguri, etc, Apple luand decizia de a retrage temporar aplicatia din AppStore dupa ce s-a descoperit ca prin ea sunt transferate materiale cu pornografie infantila.

“A court in Moscow has approved a request from the Russian media regulator to block the Telegram messaging app immediately. The media regulator sought to block the app because the firm had refused to hand over encryption keys used to scramble messages. Security officials say they need to monitor potential terrorists.”

Telegram a fost folosita si de catre un terorist care a ucis 15 persoane intr-un metrou din Sankt Petersburg in aprilie 2017, deci instanta nu a avut nevoie decat de dovezi ca el a facut asta, mesajele transmise de catre el neputand fi accesate. Partea interesanta este ca aplicatia Telegram e folosita si de catre multi angajati ai guvernului, tocmai pentru ca nu poate fi monitorizata, iar aceasta ar putea fi o parte a problemei, insa totul se va schimba curand.